Eigenlijk alles wat je achteraf hoort van een vakantie, is slecht nieuws. Een naheffing van het hotel omdat het tóch niet de bedoeling was dat je de televisie meenam, een verzoek om alimentatie of een snelheidsboete. Tegenwoordig zijn zelfs de televisies in hotels zo groot dat ze niet meer lekker in de koffer passen, dus dat probleem heb je niet vaak meer. En ook boetes komen niet altijd meer aan. In ieder geval niet als je afgelopen zomer te hard hebt gereden in Italië.

Lees ook: Zo hoog worden de verkeersboetes in 2025

Volgens Auto Motor und Sport worden boetes vanuit Italië al enkele maanden niet meer opgestuurd naar Nederland, Duitsland en Oostenrijk. De reden is dat Italië tijdelijk niet meer in de database mag komen van deze landen. Volgens AMS gaat het om zo’n 4.000 boetes ter waarde van 230.000 euro die het land niet heeft kunnen opsturen naar hardrijders en andere overtreders.

Als je als Nederlander een geflitst wordt in Italië, dan zoekt de overheid daar je gegevens op in het zogenoemde EUropean CAR and driving license Information System (EUCARIS). Blijkbaar is er een technisch probleem waardoor Italië geen toegang meer heeft. Zelfs als jij een auto gehuurd hebt, dan is het niet mogelijk om de boete op te sturen volgens AMS.

Komen de boetes alsnog?

Volgens AMS heeft de Italiaanse overheid 365 dagen de tijd om verkeersboetes te innen. De verwachting is dat de blokkade binnenkort wordt opgeheven. Op dat moment kunnen boetes uit Italië alsnog verstuurd worden. Het kan dus zijn dat je binnen een paar weken alsnog een boete van je vakantie krijgt. Misschien is het verstandig om thuis alvast een charmeoffensief te beginnen?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear