Zolang een auto nog in productie is of zolang er nog duizenden van rondrijden, mag je er wat ons betreft mee doen wat je wilt. Pas als jij AliExpress-stickers op een Bugatti Type 57 gaat plakken, is dat een ander verhaal. Dus alle respect voor het Italiaanse ErreErre dat ze eens wat anders doen dan het zoveelste koolstofvezel spoilerlipje. Voor wie het nog niet gezien had: dit is dus een omgebouwde Alfa Romeo Giulia. Jij mag hem de ErreErre Fuoriserie Alleggerita noemen.

We schreven al eerder over de ErreErre Fuoriserie. Het is een soort omgekeerde restomod. Vaak pakken bedrijven een oude auto en leggen daar een nieuwe motor in en handige zaken als airco, maar ErreErre doet het precies andersom: ze pakken een nieuwe auto en hangen er een retrobodykit op. Het probleem is dat zo’n ouderwetse neus en bejaarde bips niet helemaal lekker overvloeit in het moderne lijnenspel van het dak en de ramen. Het oogt een beetje… vreemd.

Alfa Romeo Giulia oude auto

Dit is dus de Alleggerita, wat vrij letterlijk vertaald naar de ‘verlichte’ versie. En dan hebben we het dus over gewicht en niet over de versie die het licht heeft gezien. Hoeveel lichter deze omgebouwde Alfa Romeo Giulia is, vertelt ErreErre niet. Wel weten we dat de achterbank ontbreekt om wat gewicht te besparen en de koolstofvezel bodykit ziet er net even wat anders uit. Ook kun je deze Fuoriserie bestellen met een rolkooi. Het vermogen van de V6 groeit naar 570 pk.

Wat kost een omgebouwde Alfa Romeo Giulia?

Voor de normale Fuoriserie wilde ErreErre minimaal 310.000 euro hebben. Wil je deze dikkere versie zonder achterbank, dan moet je minimaal 350.000 euro meenemen. Op het moment dat je een Giulia inlevert, duurt het zes maanden voordat je hem weer terugkrijgt als Fuoriserie. Het Italiaanse bedrijf gaat slechts 33 exemplaren ombouwen. Moet je er dan snel bij zijn? Dat weten we niet zo goed.

Reacties

  • Ralph heeft op 26 september 2024 geschreven:

    Ze gaan 33 exemplaren ombouwen voor die prijs…? Ik zou oprecht al verbaast zijn als ook maar één iemand dit bij ze zou laten doen als ze zo’n ombouw gratis aan zouden bieden…

    Reageer
  • Frank heeft op 24 september 2024 geschreven:

    Hoe de beeldschone Giulia volledig verpest is door Erre Erre…..om nachtmerries van te krijgen.

    Reageer
  • broemmert heeft op 24 september 2024 geschreven:

    Dit soort gepruts zou wat mij betreft strafbaar moeten zijn…

    Reageer
  • Chris heeft op 24 september 2024 geschreven:

    Vreselijk, het origineel ziet er een miljoen keer beter uit.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)