(advertorial)

Herinner jij je nog het moment waarop je voor het eerst een Polestar 2 zag? Het is nog niet zo lang geleden dat de eerste vol-elektrische auto van Polestar op onze wegen verscheen, en hij zorgde direct voor opschudding. Met indrukwekkende styling, smaakvolle uitvoeringen en knappe techniek sprong hij er in elke denkbare setting uit – een onderscheidende, vernieuwende auto voor mensen die het niet zo ophebben met tradities.

Voor modeljaar 2024 heeft Polestar de 2 grondig vernieuwd. De update is onder meer te herkennen aan de anders vormgegeven grille, maar het is onderhuids waar de echt ingrijpende wijzigingen plaatsvonden. Op het vlak van duurzaamheid, design, technologie én rijeigenschappen bevindt de Polestar 2 zich nu meer dan ooit aan de kop van de markt.

Verder rijden, sneller laden

De cijfers? Dankzij een groter accupakket en nieuwe motoren kan de Polestar 2 nu 22 procent verder rijden op een lading dan voorheen. Ook verbruikt hij tot 9 procent minder energie en kan hij tot 34 procent sneller laden. Neem als voorbeeld de Polestar 2 Long Range Single Motor: die komt volgens WLTP nu tot 654 kilometer ver en is met snelheden tot 205 kW bij te laden.

Daar komt bij dat de milieu-impact van de Polestar 2 nu lager is dan ooit. Zo draait de fabriek nu op hernieuwbare stroom en wordt er CO2-arm aluminium gebruikt voor de wielen en de draagconstructie voor de batterij; waarbij overigens ook de celchemie werd verbeterd. En net als de afgelopen jaren blijft Polestar qua duurzaamheid continu verbeteringen doorvoeren.

Achterwielaandrijving voor de Polestar 2

En die rijeigenschappen dan? Nou, de Polestar 2 verkeert nu in het zeer selecte gezelschap van auto’s die bij een modelupdate van aangedreven wielen veranderden. De Polestar 2 Single Motor heeft voortaan achterwielaandrijving, en ook bij de Dual Motor krijgen de achterwielen nu verhoudingsgewijs meer kracht te verwerken. We hoeven je niet uit te leggen dat dit de sportieve rijder meer rijplezier bezorgt.

Wordt de Polestar 2 jouw volgende leaseauto? Dan kun je je verheugen op een bescheiden netto bijtelling – vanaf 282 euro per maand – en het vooruitzicht dat je je zult onderscheiden, waar je ook komt. Immers: jij herinnert je toch ook het moment waarop je voor het eerst een Polestar 2 zag? Stel nu hier jouw auto samen.

Polestar 2 2023 advertorial: 3/4 voor