(advertorial)

Geavanceerde technieken en materialen met een vintage uitstraling zijn en blijven een ijzersterke combinatie. De Tissot Sideral S is daarvan een perfect voorbeeld. Tissot grijpt subtiel terug naar het origineel uit 1969, maar wel in een hedendaags en vooruitstrevend jasje.

Al sinds de lancering van de eerste Tissot Sideral eind jaren ’60 staat techniek centraal. Het was ‘s werelds eerste horloge gemaakt van glasvezel. Waardoor het horloge niet alleen lichtgewicht was, maar ook nog eens hartstikke sterk. In 1971 verscheen de eerste Sideral S, met gele rubber band met inmiddels iconische sluiting.

Gesmeed carbon en roestvrijstaal

Die twee kenmerkende elementen, een kast van ijzersterk materiaal en de rubber band, komen ook terug in de nieuwe Sideral S. De 41 mm kast van Tissots nieuwste is niet meer gemaakt van glasvezel, maar van gesmeed carbon en roestvrijstaal. De band is nog altijd van geperforeerd rubber. En die unieke sluiting? Die is er ook weer. De geest van het oorspronkelijke horloge is ook behouden. De Tissot Sideral S stond en staat voor innovatie, avontuur en een drang om het onbekende te verkennen.

De nieuwe Tissot Sideral S is verkrijgbaar in de opvallende kleuren geel, rood en blauw en wordt aangedreven door het uiterst precieze mechanische zelfopwindende Powermatic 80 Nivachron-uurwerk met een gangreserve van 80 uur. Dat het een echt avonturiershorloge is, blijkt wel uit het feit dat hij waterbestendig is tot 30 bar, ofwel 300 meter diepte.

Regatta-aftelklok

De wijzerplaat is lekker opvallend dankzij meerkleurige en lichtgevende animaties. Maar ook dankzij de in groen en rood uitgevoerde regatta-aftelklok. Met een klein beetje fantasie zie je in die subtiele touch het rode toerengebied van je droomauto terug.

Je kunt je Tissot Sideral S bestellen in de drie genoemde kleuren, maar je kunt daarna je horloge naar hartelust personaliseren met bijvoorbeeld anderskleurige horlogebandjes. Zo is er altijd een Sideral beschikbaar die aansluit bij jouw smaak en stijl. Heb je interesse? Check hier alles over dit nieuwe pronkstuk voor je pols.