Picknickmand van Bentley Mulliner voor de Bentayga

Dit is geen doorsnee rieten picknickmand, er is zelfs geen rietje te bekennen. De creatie van de Mulliner-afdeling houdt je dranken en etenswaren koel en biedt een zitplaats voor je derrière. Bentley-bestek en -porselein zijn allemaal inbegrepen. Het geheel staat op een speciaal montagesysteem en is eenvoudig te verwijderen. De prijs? Meer dan 22.000 euro.

Lamswollen vloermatten in de Bentley Flying Spur

De stoelen achter in de Flying Spur zijn op veertien manieren in te stellen voor de fijnste zit. Trek daarna je schoenen uit om ze op de optionele lamswollen vloermatten te laten rusten. Slinger dan Netflix aan en laat je in het hoogste comfort vervoeren naar Zuid-Frankrijk. De matten kosten tegen de 2.000 euro.

Ontsnappingsluik in de Range Rover Sentinel

De Range Rover Sentinel heeft alle voordelen van een gepantserd voertuig. Hij is kogelwerend, kan prima tegen een pijpbom of twee en zelfs granaten zijn geen probleem. Mocht iemand het voertuig van 4.500 kilo toch tot stilstand weten te brengen, dan vind je achter in de kofferbak een ontsnappingsluik. De Range Rover Sentinel kost minimaal 400.000 euro, exclusief belastingen – als je die betaalt.

Champagnekoeler in de Rolls-Royce Cullinan

Als je succes hebt in het leven, wil je daar op proosten. In dat geval doe je er goed aan om een Rolls-Royce te kopen. Stel je Cullinan samen met twee losse stoelen achter, en Rolls plaatst een champagnekoeler tussen de zetels. Deze houdt de champi op de ideale temperatuur, waarbij de koeler een stand heeft voor zowel een vintage-champagne en een niet-vintage-champage. Overigens schijnt het niet heel goed te zijn om veel te schudden met een vintage-champagne, dus misschien kun je daar het beste thuis van genieten. De basisprijs van een Cullinan is 415.000 euro.

Paraplu’s in de Rolls-Royce Phantom

Oké, paraplu’s zelf zijn geen schokkende optie. Elk automerk verkoopt zijn eigen paraplu met de bijhorende logo’s. Maar bij Rolls-Royce krijg je ze gratis bij aankoop van een Phantom van meer dan een half miljoen euro. Inderdaad, net zoals Skoda dat tegenwoordig doet. Maar de Phantom maakt je natte paraplu’s droog door lucht te circuleren, zodat je ze de volgende keer weer zonder schimmel kunt uitklappen.

Biometrische kluis in de Bentley Bentayga

Bankafschriften, dure horloges en je verzameling One Direction-albums. Het zijn zaken die je veilig wilt opbergen om ze uit de handen van anderen te houden. Daarom biedt Bentley een biometrische kluis aan in de Bentayga. Klinkt duur, niet? In feite is het niet veel meer dan de techniek die je vingerafdruk leest op je iPhone. Maar leuk genoeg om indruk te maken op je passagiers. En als ze het niet boeiend vinden, stop je gewoon hun telefoon in de kluis. Kost je ongeveer 2.500 euro.

Aurus Senat: warme en koude bekerhouders

Ben jij een Russische oligarch die een nieuw stel wielen zoekt, maar wel de liefde voor het vaderland wil uitdragen? De Aurus Senat is gebaseerd op de limousine van Vladimir Putin en heeft alle comfortelementen die je mag verwachten. De 6,6-liter V12 produceert 860 pk en achterin is het ruim genoeg om een dutje te doen. De bekerhouders kunnen zowel koelen als verwarmen. Ook andere auto’s, zoals de Koenigsegg Gemera, hebben deze optie. De Senat kost je zo’n 150.000 euro, zonder belastingen.

Manchetknopen van Maybach

De goedkoopste accessoires in deze lijst, maar dat is relatief, want het zijn de kleinste opties. Voor 350 euro haal je een setje Genius I-manchetknopen van Maybach in huis. Ze bestaan deels uit koolstofvezel. Neem er een bijpassende riem bij voor ruim 500 euro, ook met het Maybach-logo.

Sterrenhemel in de Rolls-Royce Wraith en Phantom

Kies een datum en Rolls maakt de sterrenhemel van die nacht na in jouw nieuwe auto. Het kost twee vaklieden negen tot zeventien uur om de hemel in elkaar te zetten. De leren hemel wordt geperforeerd en vervolgens monteren de medewerkers 1.600 optische kabeltjes in het onderdeel. Reken op een prijskaartje van meer dan 10.000 euro.

Het roterende dashboard van de Bentley Continental GT

Net als de nummerplaten van James Bond kan het scherm in het dashboard van de Bentley Continental GT ronddraaien. Met een druk op de knop verdwijnt het scherm en verschijnen er drie analoge tellers: de buitentemperatuur, een kompas en een stopwatch. Volgens Bentley bestaat het mechanisme uit 40 bewegende delen en berekent een systeem de wrijving en temperatuur, zodat het scherm altijd goed aansluit. Deze optie kost je meer dan 5.000 euro.
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie