Een bijzondere vondst in Bulgarije. In een loods staan elf gloednieuwe BMW 5-series uit 1994 onder plastic. Of nou ja, nieuw, ongebruikt. De stickers van de dealers zitten er nog op, de boekjes zijn aanwezig en het interieur zit nog in de beschermfolie.

Het schijnt dat de BMW’s gekocht zijn om ingezet te worden als leaseauto. Een bedrijf had genoeg geld geleend om 186 BMW’s te kopen. Hoeveel daarvan in totaal uiteindelijk aangekocht zijn voordat het bedrijf kopje onder ging, is niet duidelijk. We moeten het doen met een paar alinea’s slecht vertaalde informatie. Dit lijkt in ieder geval een restant te zijn van het leasebedrijf.

Het bedrijf ging in 1997 failliet. De collectie is daarna nog een keer van hand gewisseld en in de loods terechtgekomen. Het gaat om tien sedans en één Touring van de E34-generatie van de BMW 5-serie. De meeste hebben een 520-badge en een klein aantal heeft een 525-badge. Alle auto’s zijn ongebruikt en zelfs ongeregistreerd.

De elf gloednieuwe BMW 5-series staan al meer dan twintig jaar in de loods die niet de beste omstandigheden verschaft voor een autocollectie. De BMW’s zijn dus vanbuiten niet allemaal meer in fonkelnieuwe staat. Ze hebben hier en daar een deukje, een krasje of een roestplekje. Grof gevandaliseerd zijn ze wonderbaarlijk niet en ook de interieurs zien er echter nog top uit.

Volgens Facebook gaan de BMW’s de aankomende maanden de verkoop in. Er wordt gesproken over bedragen richting de 15.000 euro. Of je ze überhaupt nog ergens kun registreren voor straatgebruik is nog maar de vraag. Hou Google Translate bij de hand en pluis het Facebook-topic Център за БОРБА с Ръждата uit om meer te achterhalen.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie