Zullen we later onze kinderen vertellen dat je ooit nog zelf auto mocht rijden? En dat er ooit een plek op aarde was waar je zo hard mocht rijden als je wilde? Zal de volgende generatie zich dan afvragen wat ons in hemelsnaam bezielde om zo onverantwoordelijk te zijn? Of zullen ze jaloers stellen dat ze te laat geboren zijn? De Duitse Autobahn, waar je nu op veel plaatsen zo hard mag rijden als je auto het toelaat, lijkt geen eeuwig leven beschoren. Evenals de lage brandstofprijzen.

Volgens een onderzoek van het Duitse Umweltbundesamt moeten er rigoureuze maatregelen komen als de klimaatdoelstellingen in het land gehaald willen worden. Zo zou diesel 70 cent duurder moeten worden, benzine 49 cent duurder en de maximale snelheid zou van onbegrensd naar 120 km/u moeten zakken. Daarbij moeten groenere vervoersmiddelen, zoals elektrische auto’s, financieel ondersteund worden. De ADAC (de Duitse ANWB-tegenhanger) vindt het te ver gaan en bestempelt het onderzoek als een ‘ideologische campagne tegen de auto’.

Deze maatregelen moeten zorgen voor een vermindering van de CO2-uitstoot met 42 procent, zo meldt Welt.de. Zou blijken dat de maatregelen niet genoeg zijn, dan stelt de Umweltbundesamt andere maatregelen voor, zoals een elektrische quota of bovenleidingen boven de snelweg voor elektrische vrachtwagens. Een verbod op auto’s met een verbrandingsmotor zou nog te ver gaan. Tot nu toe zijn dit allemaal nog slechts onderzoeksresultaten. Wat ermee gebeurt, is nog niet bekend.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear