Jezelf een beetje misdragen op je achttiende verjaardag, dat hebben we allemaal gedaan. Maar drie boetes na het eerste uur van je achttiende levensjaar, dat is een prestatie op zich. De politie van Woerden gaf rond 01:00 uur in de nacht een stopteken aan een auto die zonder verlichting reed. De bestuurder schoot ervandoor, maar gaf de achtervolging al snel op. Hij zette de auto stil en probeerde te voet te ontkomen aan de dienders.

De politie was sneller dan de beginnend bestuurder en wist hem te pakken, maar gebruikte wel pepperspray. De jongeman riep nog ‘ik ben minderjarig, ik ben minderjarig!’ toen de politie hem greep. Hij werd meegenomen naar het politiebureau om zijn ogen te spoelen en de boel verder uit te pluizen. Daar toverde de bestuurder een roze pasje tevoorschijn, waaruit bleek dat hij nét achttien was geworden. Waarom de bestuurder dan toch op de vlucht sloeg? Hij wist niet hoe laat het was.

De bestuurder mocht namelijk al rijden zonder begeleiding. Tegenwoordig mag je op 16,5-jarige leeftijd beginnen met lessen en op je zeventiende je rijbewijs halen. Dan moet je tot je achttiende met een begeleider rijden. Om klokslag 0:00 uur op je verjaardag mag je zelfstandig rijden. De jarige job dacht dat hij nog illegaal bezig was en ging er dus vandoor. Hij ontving drie bekeuringen, terwijl het er anders maximaal eentje was geweest. De politie heeft op het bureau nog ‘lang zal hij leven’ gezongen.

De post van Politie Woerden

Advertentie

Reacties

  • Hendrik heeft op 21 mei 2020 geschreven:

    Toch is het dan weer super kut dat ze die boetes uiteindelijk gewoon uitdelen en nooit iemand matsen. Sorry hoor maar wat een kut verhaal 🙂

    Reageer
  • Marcel heeft op 20 mei 2020 geschreven:

    Rijbewijs inleveren

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie