Mag het ietsje meer zijn? Is 12 meter goed? Prachtig. Dan hebben we iets moois voor je in de aanbieding: meer dan 350 meter aan lijnbus tegen zeer schappelijke prijzen. Het startbod was enkele dagen geleden nog slechts 450 euro. De bussen zijn de perfecte basis voor een camper met royale binnenruimte, om maar iets te noemen. De airco zit er al in. Er zijn in totaal 30 bussen van de merken MAN en Volvo om uit te kiezen. Bij een aantal kavels staat de prijs nog onder de 1.000 euro en slechts een enkele overstijgt de 2.000 euro. De bussen staan bij veilinghuis Moyersoen in het Belgische Hasselt te wachten op een nieuwe eigenaar. Op 25 februari eindigt de veiling en je moet je nieuwe aanwinst op 4 maart ophalen.
Alle logo’s van ‘De Lijn’ en de gele bestickering moet je alleen nog eventjes zelf verwijderen voordat je ermee gaat rijden. Op de ticketontwaarder na verkeren de bussen in dezelfde staat als toen ze hun laatste rit reden. De bussen komen uit het jaar 2000 en naderen dus hun twintigste levensjaar. Zelfs de banken met bijna twee decennia aan flatulentie zitten er nog in. De 9,6-liter zescilinder dieselmotoren van Volvo in de bussen produceren 245 pk en zijn uitgerust met een automatische transmissie. Een prima basis om een Red Bull-bus te bouwen en naar de GP van België in Spa te rijden.

Zomaar wat andere ideeën

Zie je het niet zitten om jouw lijnbus om te bouwen tot camper? We gooien graag wat andere ideeën op. Je kunt een herenclub beginnen met strippenkaarten. Of een proeverij: de wijnbus. Of je gaat ermee naar voetbalwedstrijden: langs-de-lijnbus. Begin een fietsenmakerij die uitsluitend banden plakt: de lijmbus. Geld ophalen bij mensen: collectebus.
Advertentie

Reacties

  • Guus Veldhuizen heeft op 22 februari 2019 geschreven:

    Ben een aantal jaren geleden bezig geweest om zo’n bus aan te schaffen voor volleybalvereniging SSS, maar de kosten zijn behoorlijk hoog.
    Houdt rekening met verzekering, wegenbelasting, chauffeur met speciaal rijbewijs, onderhoud enz. Voor ons was het voordeliger per keer een bus te huren dan aan te schaffen,

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie