Of je nu voor Ajax bent of niet. Of überhaupt voetbal volgt: het is altijd leuk als de Fransen ingemaakt worden. En al helemaal met 4-1. Ter gelegenheid van de overwinning van Ajax: vier Franse auto’s die net zo slecht zijn als de verdediging van Olympique Lyon.

04. Peugeot 308 SW

Werkelijk alles aan deze auto is ruk. Alsof het niet erg genoeg is dat hij eruitziet als een haai met teveel chromosomen, rijdt het ding ook nog eens voor geen ene meter. Als je schoenen te groot zijn, blijf je met je voeten achter het dashboard hangen. En als totale aanslag op je netvlies maakte Peugeot er ook nog een een SW van. De ommezwaai die Peugeot maakte met de nieuwe Peugeot 308 is noemenswaardig.

03. Renault Laguna

Het imago is door eigen toedoen vakkundig de grond in gestampt. De betrouwbaarheid was nostalgisch slecht. Wellicht een opzettelijke knipoog naar het verleden? Google maar eens op ‘Laguna problemen’ en vul je avond met een potje leedvermaak. Zelfs de propaganda-schrijver van Kim Jong-Un kon de imagoproblemen van de Laguna niet meer repareren. Dus heet de opvolger: Renault Talisman.

02. Citroën C8

Ze bestaan: ouders die hun kinderen haten met een passie (waarom je er dan meer dan één op de wereld zet, geen idee). Zo erg zelfs dat de sadistische ouders een auto specifiek uitkiezen op één eigenschap: de garantie dat je kinderen gepest worden als je ze afzet bij school. Citroën weet dit, en bouwde de C8.

01. Peugeot 206+

Voor de Peugeot 206 was nog iets te zeggen. Het Franse gebakje had nog een greintje karakter. En de WRC-versie behoort tot de tofste van die generatie. Een eervolle dood zat er niet in. Als een kliekje dat al een paar dagen buiten de koelkast lag, warmde Peugeot de 206 nog eens op tot de 206+. Onder het motto: zolang het niet wegloopt kun je het opeten. Godzijdank kwam er geen 206+ SW.
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie