Mochten we ooit in de verleiding komen om het verkeerde pad op te gaan – bijvoorbeeld omdat we toch een scheikundeleraar blijken te zijn met een slechte zorgverzekering – dan is één ding zeker: we zouden ons als een heertje in het verkeer gedragen en een grijze Prius van de tweede generatie rijden. Dan weet je tenminste zeker dat je nooit staande wordt gehouden. En nee, dit is geen tip.

We zouden in ieder geval geen glimmende Ferrari voor de deur parkeren of over een doorgetrokken streep rijden als we een boodschappentas met contant geld zouden vervoeren. Dit laatste gebeurde in België. Daar werd een bestuurder staande gehouden vanwege een kleine verkeersovertreding, en nu wordt er 40 maanden cel geëist. Uiteraard is er iets meer aan de hand.

Bijna twee ton in een boodschappentas

De auto werd aan de kant gezet en de politie vond dat de bestuurder zich ‘erg zenuwachtig gedroeg’, zo meldt Gazet van Antwerpen. De politie besloot het voertuig te doorzoeken en trof een boodschappentas aan met het opschrift ‘Good Vibes Only’. In de tas zat 189.160 euro aan contant geld. En dat terwijl de bestuurder op papier werkeloos is. Tijd voor een huisbezoek.

Tijdens een huiszoeking werden er telefoons gevonden met daarop chatberichten over bepaalde handelspraktijken, inclusief bijhorende foto’s. Het ging niet om pannenkoekenbeslag, zullen we maar zeggen. De bestuurder claimt overigens nog steeds dat hij zijn geld verdient met het verkopen van auto’s. Het Openbaar Ministerie in België eist 40 maanden cel en een boete van 40.000 euro vanwege alle vermeende illegale werkzaamheden.

Advertentie

Reacties

 • Jan heeft op 13 juli 2023 geschreven:

  Heeft hij toch nog 160000 euro verdiend .laat mij niet lachen plukje kaal wet.

  • Frank heeft op 14 juli 2023 geschreven:

   Hij is 189.160 euro kwijt plus 40.000 volgens mij

   • Alias heeft op 14 juli 2023 geschreven:

    En als er iemand overlijd dan krijg je een veel lagere boete ondanks opzet in het spel.

    Reageer
   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie