We stipten het eerder al even aan met de crash van Nick Masons McLaren P1 GTR: afgelopen weekend vond de 75e Goodwood Members Meeting plaats. Naast het Festival of Speed en de Revival is dit het derde opzienbarende autosportevenement dat jaarlijks het Britse circuit opluistert.

Leden van de Goodwood Road & Racing Club halen hun prachtigste klassiekers van stal om het seizoen in stijl af te trappen. In verschillende cups en klassen komen ze in actie. Dat dat niet altijd zonder slag of stoot gaat, mag duidelijk zijn. Dit zijn 5 video’s het spektakel op de Goodwood Members Meeting aardig opsommen.

01. Sebring Sprites crashen tijdens de Weslake Cup

Op zondagmorgen moest de Weslake Cup enkele momenten worden stilgelegd. Omdat een paar Sebring Sprites iets te knuffelig deden in de Madgwick-bocht…

02. Een stel Cobra’s drift over de baan

Op de Goodwood Members Meeting wordt hard tegen hard gestreden. Je wilt bewijs zien? Wat dacht je van deze acties van Emmanuelle Pirro en Michael Gans in hun Cobra’s uit ’63 en ’62 tijdens de Graham Hill Trophy?

03. Lister-Jaguars in het heetst van de strijd

Herrie? Check. Lister Jaguars? Check. Inhaalacties met het gas vol open? Eh, check. Zie hier Sam Hancocks Lister uit ’58 tegen de ’59er van Martin Stretton tijdens de Scott Brown Trophy.

04. Een Cooper Climax gaat in de rondte

Ja, zelfs tijdens de oefenrondjes wordt er voluit gereden. Hier is het bewijs: Rudi Friedrichs Cooper Climax T53 raakte op zaterdag van de baan. Maar goed, die baan was dan ook een beetje nat.

05. Gewoon een paar briljante Groep A-racers

Soms moet je gewoon even achterover gaan zitten en kijken naar een paar Groep A-racers – M3’s, Sierra’s en zo – die op een circuit doen wat ze het beste doen. Stap een momentje met ons terug in de tijd.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear