De BMW M760Li xDrive heeft een prijskaartje, of zeg maar gerust een prijskaart: 242.000 euro. Voor de prijs van een huis krijg je wel de 7-serie der 7-series met een biturbo 6,6-liter V12 met 600 pk vermogen en 800 Nm koppel. In slechts 3,9 seconden blaast de M760Li de champagne uit de handen van zijn passagiers en zit hij op de 100 km/u.

De vraag is: waarom zou je dit willen? Het antwoord luidt natuurlijk: waarom niet? Maar als we dan toch rationeel gaan nadenken: wat kun je nog meer voor hetzelfde geld kopen? Je voelt hem al aankomen… Lijstje!

06. 16,1 Suzuki Baleno’s

Of gewoon zestien Baleno’s en een leuke vakantie naar de zon. En daar dan ook een Suzuki Baleno huren. Hou je nog geld over voor een Balisto-chocoladereep.

05. Tweederde Rolls-Royce Ghost

Zorg dat je het achterste deel van het interieur in ieder geval hebt, daar zit je het best. Een kofferbak is overrated.

04. Een Audi R8, met wat opties

Een Audi koop je niet voor de vanafprijs, want dan heb je niet eens een zelfdimmende binnenspiegel of keyless entry. Zo’n Audi R8 is trouwens maar nipt sneller dan een M760Li: 3,5 seconden naar de 100 km/u. Bizar.

03. Een Cadillac Escalade en een BMW M2

Als je dan toch in een grote, asociale bak wilt rondrijden, koop dan een Cadillac Escalade. Veel opzichtiger wordt het niet en het kost je maar – ongeveer – 160.000 euro. Heb je nog geld over voor een BMW M2!

02. Een huis en een Skoda Superb Combi

Gaat het je alleen om de beenruimte, koop dan een dikke Skoda Superb Combi. Kun je daarnaast mooi een leuke eengezinswoning of een appartement kopen.

01. 1.209 ronden over de Nürburgring in een gehuurde Porsche Cayman GTS

Waarom zou je achterin een suffe 7-serie gaan zitten met een studentchauffeur die net zijn rijbewijs heeft? Als je dan toch misselijk moet worden door abrupte stuurbewegingen, kun je het maar beter zelf in de hand werken. En wat is een betere plek om twee keer van je lunch te genieten dan de Nürburgring?

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie