Stel: de wereld gaat ten onder en jij overleeft het wonderbaarlijk genoeg. Dan heb je een vervoersmiddel nodig om de post-apocalyptische woestenij te overwinnen. Zoek dan een Japanse auto van bouwjaar 1990 tot 2000 met een grote bodemvrijheid. Zelfs als je die zonder olie in de toerenbegrenzer trapt, blijft hij lopen. Tegen de tijd dat de roest de carrosserie geconsumeerd heeft, ben jij ook wel dood. Maar wat zijn de alternatieven? Een designer maakte zeven auto’s klaar voor het einde van de wereld. Deze gepantserde voertuigen weren alles wat de apocalyps op je afgooit: zombies, obstakels, ruig terrein en whatever je ook tegenkomt.

01. Toyota Hilux

De ideale kandidaat laat zich bijzonder makkelijk raden. Als er één Japanner letterlijk niet kapot te krijgen is, is het de Toyota Hilux.

02. Bugatti Chiron

Zolang Moeder Aarde het land niet terugclaimt, heb je alle benzine ter wereld om te verstoken in de W16-motor met quad-turbo. Wel zuinig zijn met de bandjes, die zal je niet op elke hoek van de straat vinden.

03. Marauder

De Marauder biedt aan jou en negen van je favoriete mede-overlevers een veilig onderkomen. Met nachtvisie en een topsnelheid van 120 km/u. Niet zo snel, maar je kunt wel 4.500 kilo meezeulen.

04. The Beast

Toevallig in de buurt van Washington ten tijde van de ondergang? Pak dan deze! Kevlar in het rubber van de banden zorgt ervoor dat je altijd door kunt rijden. Bommen en chemische aanvallen zijn ook geen enkel probleem.

05. Land Rover Defender

Nog zo’n logische keuze. En die rupsbanden maken het alleen maar beter. Het metalen exoskelet beschermt je bij een koprol of twee. En je kunt er mooi je kleren aan drogen.

06. Oshkosh Wheeled Tanker

Je hebt de planeet Aarde helemaal voor jezelf, inclusief al het asfalt. Maar je moet toch al die dorstige cilinders van benzine voorzien. Jat dan ergens een Oshkosh Wheeled Tanker. Daar past tenminste 20.000 liter in. Plaats wel een geweer bovenop om waarschuwingsschoten te lossen op (of eigenlijk vlak voor) grijpgrage mede-overlevers.

07. Action Mobil Desert Challenger

Nee, niet het speelgoed. De Desert Challenger is een van de grootste offroad-campers die je kunt kopen. In de basis is het een MAN truck en er past 2.500 liter brandstof in. Zei er iemand roadtrip? Foto’s: WhoCanFixMyCar.com
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie