Michael van Gerwen veroverde gisteren de wereldtitel pijltjesgooien. De beste darter ter wereld verdiende daarmee meer dan vier ton. Tijd voor een nieuwe auto? Wij doen een paar voorzetjes.

08. Dartz Prombron Black Alligator

Alleen het stuur kost al bijna 30.000 euro en heeft gouden knoppen, 292 diamantjes en twee robijntjes. Wat de Dartz Prombron Black Alligator kost, durven we niet te vragen. Als het stuur al meer kost dan een Volkswagen Golf, kun je je wellicht een voorstelling maken. Naar schatting verdiende Michael van Gerwen in de afgelopen twee jaar meer dan 2 miljoen euro. Zal het genoeg zijn?

07. Dodge Dart

Dodge, Chrysler, Fiat, Jeep en Alfa Romeo is tegenwoordig een pot nat. Om het wat makkelijker te maken, is Lancia onlangs de nek omgedraaid. In Amerika hebben ze de Dodge Dart. Die eigenlijk diep vanbinnen een Alfa Romeo Giulietta is en ook z’n basis deelt met de Fiat Tipo. De Dart miste volledig zijn doel en verdwijnt binnenkort uit de prijslijsten. Het Amerikaanse volk koopt blijkbaar liever pick-ups. Wie had dat gedacht?

06. Instapuitvoering Dancia Sandero

Zoek een auto die bij je past. De instapversie van de Dacia Sandero is kaal. Zeer kaal.

05. Mercedes C 180

Mercedes one-hundred-and-eighty!

04. Apollo Arrow

Ken je Gumpert nog? Het merk komt terug, maar dan onder de naam Apollo Arrow. Klinkt wel een stukje beter, niet?

03. Top Fuel Dragster

Ziet er werkelijk uit als een pijltje en schiet naar zijn doel.

02. Een willekeurige Pierce Arrow

Van 1901 tot 1938 bouwde Pierce Arrow in Amerika peperdure luxeauto’s. Niets te min voor de beste darter ter wereld.

01. Mercedes F1 W07 Hybrid

Mercedes domineerde tussen 1934 en 1939 samen met Auto Union (nu Audi) het circuit. De pers noemde de zilverkleurige racemachines ook wel de Silver Arrows. Die naam bleef plakken en is nu ook van toepassing op het Mercedes F1-team. Als we Michael van Gerwen nu de Max Verstappen van het darten noemen, verpesten we ons punt.
Advertentie

Reacties

  • Frank Pol heeft op 3 januari 2017 geschreven:

    Geen Multipla???

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie