Feit: er zijn te weinig cabrio’s op de markt. Op deze eerste lentedag van 2017 willen wij daarom een aantal dakloze ideeën de wereld in slingeren. Zodat we hopelijk volgend jaar rond deze tijd net even wat meer kapjes kunnen laten zakken met z’n allen. Heb jij nog andere suggesties?

01. Toyota GT86 Roadster (FT-86 Open Concept)

Automerken houden ervan om gave concepten te maken en er vervolgens niks mee te doen. Neem de Toyota FT-86 Open Concept uit 2013. Zijwaarts gaan is leuk, zijwaarts gaan in de open lucht is nog leuker. Toyota hintte naar een productieversie, maar tot op de dag van vandaag hebben we die nog niet gezien. Snif.

02. McLaren P1 Spider

Van de heilige drie-eenheid (Porsche 918, LaFerrari en McLaren P1) zijn er twee waar het dak vanaf kan. Waarom dan ook niet van de derde? De speelgoed-McLaren geeft je al een beetje een indruk hoe een P1 Spider eruit zou kunnen zien. Niet slecht toch?

03. Dodge Challenger Hellcat Convertible

Dit lijkt ons toch niet geheel onlogisch. Het is ongelooflijk zonde als je de doorgang tussen de brute uitlaten van de Hellcat en jouw oren belemmert met een dak. Waarom zouden alleen omstanders mogen genieten van het hemelse geroffel en geplof?

04. Volkswagen Up Convertible

Kijk eens up, dan zie je de zon en geen saai dak.

05. Audi A4 Allroad Cabrio

We zijn al eens met het idee van een Audi A4 Allroad Cabrio gekomen. Lichtjes offroaden en ondertussen genieten van een heerlijk maartzonnetje. De lente op zijn best.

06. Opel Movano Landaulet

Mercedes bracht laatst een lang geleden afgestorven carrosserievorm terug uit de vergetelheid. Dat was niet bepaald een genot voor het oog. Toch zijn er mensen die ervan houden, dus wellicht zou een Opel Movano Landaulet nog helemaal niet zo’n slecht idee zijn als relatief betaalbaar alternatief. De mannetjes op de foto hierboven bekijken het concept alvast, en zo te zien bevalt het ze uitstekend.

07. BMW X6 Cabrio

De Evoque Convertible is bepaald geen dertien in een dozijn. Een convertible van een SUV maken is dan ook niet heel gebruikelijk. Toch is het gebeurd en de esthetisch uitgedaagde Range Rover is nu de enige in zijn soort. Wat Land Rover kan, moet BMW ook kunnen. Dus hup, haal het dak van die X6.

08. Fiat Multipla Spider

Als je een Multipla rijdt, kom er dan ook voor uit. Laat heel de wereld zien dat jij met drie personen voorin kunt zitten. Deze Multipla Spider komt al aardig in de buurt van een sluitend (haha) concept. Alleen nog even fatsoenlijke deuren erbij denken.
Advertentie

Reacties

  • Sam heeft op 21 maart 2017 geschreven:

    Misschien eindelijk een Peugeot RCZ spider? De kofferbak is groot genoeg om dat gave gewelfde dak in te verstoppen 😉

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie