Het kleinste wiel onder een productieauto vind je waarschijnlijk onder de Peel P50, de kleinste auto ter wereld. Deze driewieler rolt op velgen van 5 inch groot. Wielen van dat formaat ga je niet passend krijgen onder een grotere auto – dan hangt ie met z’n pootjes in de lucht en z’n buikje op de grond. Deze kerel probeert het met 8-inch velgen, en dat gaat nèt. De wielen lijkt onder een steekwagentje vandaan te komen en zijn dus berekend op zo’n 100 tot 200 kilo per band. Je mag alvast raden hoe het eindigt.

De handige YouTuber boorde zelf extra gaten in de velg zodat ze onder zijn Daewoo Lanos passen met hulp van wat spoorverbreders. Al is passen in dit geval een erg breed begrip. Bij elke andere auto willen we het trouwens afraden om de krik in het midden van de dorpel te zetten. In het geval van een Lanos mag je hem wat ons betreft ook onder de radiateur zetten. Ver komt de Daewoo op 8-inch velgen niet, maar de burnout is vermakelijk om te zien.

8-inch velgen onder een auto

Advertentie

Reacties

  • Jaap heeft op 9 juli 2021 geschreven:

    Tijdens procastinatie per ongeluk dit bekeken… Wat intens leeg. Die muziek ook…. Waarom. Ik bid tot de algoritme god zoiets nooit meer te zien…

    Reageer
  • would heeft op 9 juli 2021 geschreven:

    why

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie