Sta ons toe om het ultieme bewijs te leveren dat je zo oud bent als je je voelt. Dit is – naar ons weten – de tweede Ford GT op Nederlandse bodem, en hij gaat naar een 90-jarige liefhebber. ‘Meneer Dekker’ is de kersverse eigenaar van deze Ford GT Heritage Edition met 669 pk.

Henk Dekker is niet zomaar een Ford-liefhebber. Hij runt samen met andere directieleden negen Ford-dealers in Nederland. De Dekkerautogroep zegt je misschien wel iets. De Ford GT Heritage Edition is de kroon op zijn succesvolle carrière, meent Ford. De auto kun je niet zomaar kopen, je moet ingeloot worden.

De Heritage Edition

De Heritage Edition is een ode aan raceoverwinningen in het verleden. Deze Ford GT draagt startnummer 98, hetzelfde startnummer als de Ford GT die in 1966 de 24 Uur van Daytona won. Het was ook in dat jaar dat Ford Ferrari versloeg tijdens de 24 Uur van Le Mans.

De andere Nederlandse Ford GT

De eerste Nederlandse Ford GT kwam in 2018 naar Nederland. Deze auto is van DJ Afrojack en ondernemer Jeroen van den Berg. Hij is wit met een blauwe streep over de volledige lengte. Volgens Finnik kostte de Ford GT 656.147 euro. De vanafprijs is zo’n 550.000 euro.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie