In het land waar broeken strakker gaan zitten van de woorden ‘zilvergrijs metallic’, ‘hoge instap’, ‘restwaarde’ en ‘zuinig in gebruik’ verwacht je dat de super- en hypercardichtheid minimaal is. Toch viel het ons op hoeveel exoten we in ons landje jaarlijks op geel kenteken zetten. Als voorbeeld nemen we even de uitermate begeerlijke Porsche 918 en Carrera GT.

In totaal zijn er in Nederland 19 Porsche 918 Spyders op kenteken gezet. Daar keken we echt van op. Daarvan zijn er maar liefst 13 nog op kenteken in Nederland. Als je nagaat dat er over de hele wereld slechts 918 exemplaren verdeeld zijn, en dus ook aan de enorm welvarende streken, is dat een serieus aantal.

Ook de Porsche Carrera GT is goed vertegenwoordigd in Nederland. Van alle 1.270 exemplaren kregen 12 stuks een geel kenteken. Vandaag zien we in de gegevens van RDW nog negen exemplaren. Dat zijn er een stuk meer dan je zou denken, als je uitgaat van hoeveel je er ziet rijden.

En de voorouder van de Porsche Carrera GT en 918 Spyder? Van de Porsche 959 verlieten 292 stuks de fabriek. Daarvan kwamen er 3 naar Nederland, en zijn er nu nog 2 op Nederlands kenteken. Een relatief groot aantal, al ga je ze waarschijnlijk nooit spotten op de openbare weg.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie