Iedereen is welkom bij Abt om te shoppen voor wat extra tempo in zijn of haar Audi. Zeker met het gemak en de relatief lage kosten waarmee turbomotoren tegenwoordig extra vermogen vergaren, is een tuningbeurtje niet heel exclusief meer. Voor wie meer power en meer exclusiviteit wenst, is hier nu de Abt Audi RS 7-R. Van de speciale RS 7 bouwt Abt in totaal 125 exemplaren. Zoals je hem hier ziet, is er maar één: die van de zoon van de tuner, Formule E-coureur Daniel Abt.

De strepen en de kleuren moet je dus even wegdenken. Elke Abt Audi RS 7-R krijgt wel een vermogenstoename van 600 naar 740 pk en van 800 naar 920 Nm. Op de 4,0-liter V8 en alles wat met de tune te maken heeft, krijg je twee jaar garantie. Wat het tot een RS 7-R maakt, is de bodykit. De grille, de lip, de achterspoiler, de zijskirts en de 22-inch wielen zijn standaard op het speciaaltje. Vanbinnen gaat Abt aan de slag met leer en koolstofvezel. In het interieur plaatsen ze diverse logo’s van de RS 7-R.

Waar Brabus graag rood en goud toepast onder de motorkap en G-Power een knaloranje afdekplaat monteert, gaat Abt voor geborsteld metaal om de V8 te verstoppen. Daarnaast monteren ze nieuwe stabilisatoren en nieuwe veren om de wegligging sportiever te maken. Om een Abt Audi RS 7-R te bemachtigen, zul je even je eigen RS 7 langs moeten brengen. De prijzen zijn nog onbekend. Je kunt ook wachten tot de RS 6-R komt, want die is ongetwijfeld onderweg.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)