‘De dieselopmars van Audi zet voort’ schreven we in mei dit jaar. Toen werd namelijk de Audi S4 TDI bekend gemaakt. De tuners van Abt hebben er nu zes maanden aan kunnen werken en leveren vandaag de Abt Audi S4 TDI op. ‘Qua prestaties levert de overgang van benzine naar diesel niets op voor de koper, dus daar gaan we wat aan doen’, denkt Abt. En gelukkig maar.

Prestaties van de ABT Audi S4 TDI

CEO Hans-Jürgen Abt is erg te spreken over het werk van zijn ontwerpers. ‘Met 384 pk of 282 kW en een maximaal koppel van 760 Nm ontvangt de klant een significante toename in vergelijking met het standaardmodel. Dit is ook terug te zien in de acceleratiecijfers. Voor de Avant betekent dit 0 -100 km/u in 4,7 in plaats van 4,9 seconden. Vóór de derde generatie A4 kon alleen de benzine RS dat bereiken. ‘Hierdoor krijgt de Abt Audi S4 TDI 384 pk en 760 Nm koppel. Meneer Abt zegt verder niets over een topsnelheid die normaal gesproken is beperkt tot 250 km/u.

Het oog wil ook wat

Abt heeft ook wat gedaan aan het rijgedrag van de S4 TDI. Zo is het mogelijk om Abt coilover-ophangveren op je Abt Audi S4 TDI te zetten voor een verlaging rondom van 15 millimeter tot 40 millimeter. Dankzij de Abt Sports anti-rollbar kun je de TDI nog net iets beter door de bochten mikken. Daarnaast zorgt de dubbelzijdige ophanging voor nog wat extra comfort.

Door de verlaging oogt de Abt Audi S4 TDI ook wat slanker en sportiever. Om hem nóg een wat sportiever uiterlijk te geven, kun je 20-inch Abt Sport GR lichtmetalen wielen op je S4 laten monteren zoals op het exemplaar hierboven. Ben je een echte Abt-fan? Dan kun je ook zo’n LED-lichtje uit de deur laten komen zodat je bij het instappen elke keer weer weet dat je hem hebt laten tunen door Abt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear