Nood breekt wet, zeker bij een van de hoogste vormen van nood. De politie in Mississippi denkt daar anders over. Daar wilde een agent een kind van tien jaar oud naar de gevangenis sturen, omdat hij tegen de auto van zijn moeder stond te plassen. Gelukkig zien collega’s in wat voor zeikerd de desbetreffende agent is.

De jongen zat samen met zijn zus te wachten in de auto tot zijn moeder terugkwam van een advocatenkantoor. Het kereltje moest zo nodig naar de wc, maar volgens zusterlief was er geen toilet in het advocatenkantoor. Daarom besloot de jongen uit te stappen en achter de auto te de planten water te geven. Precies op dat moment komen er twee agenten voorbij.

Het kind wordt in de boeien geslagen

Volgens een politiechef hadden de agenten geen ouders gezien toen ze het kind zagen plassen. In eerste instantie wil een van de agenten het mannetje laten gaan met een waarschuwing, maar daar denkt zijn collega anders over. Het kind moet volgens hem gearresteerd worden, omdat hij een overtreding begaat waar volwassenen ook gearresteerd voor kunnen worden.

De tweede agent heeft blijkbaar de overhand, want het jongetje wordt door de politie afgevoerd. De jongen schrikt begrijpelijk zo erg van de gebeurtenissen dat hij begint te huilen. De politiechef ziet nu in dat zijn collega fout zit. Business Insider dook de verklaring van de chef op. De politiebaas noemt het voorval een ‘inschattingsfout’ is. Volgens de chef had de agent had beter kunnen wachten tot de moeder terug was om met het complete gezin naar het politiebureau te rijden.

Boontje komt om zijn loontje

‘Dit soort fouten herinneren ons aan de voortdurende behoefte aan training en opfriscursussen over de verschillende onderwerpen die we elke dag tegenkomen’, staat er in de verklaring van de politie. Daarom krijgen alle agenten van het korps een speciale cursus hoe ze moeten omgaan met kinderen.

De agent die besloot om het kind af te voeren, krijgt die cursus niet. Na intern onderzoek krijgt hij drie dagen na het incident zijn ontslag. Zou de ontslagen agent pissig zijn om zijn vertrek of zou hij het kunnen laten lopen?

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie