Helaas pindakaas. Voor jou tenminste. Voor 500 blije klanten van Alfa Romeo is het gelukkig chocopasta, of zoiets. Want alle exemplaren van de Alfa Romeo Giulia GTA en GTAm zijn uitverkocht. De extra sportieve sedan werd wereldwijd verkocht, maar vooral in China, Japan en Australië kon hij op gretige aftrek rekenen. Alfa vertelde eerder dat de verdeling tussen de GTA en GTAm ongeveer 50/50 is.

De GTA kostte in Nederland 222.112 euro, zonder opties. De GTAm (die met de grote achterspoiler) kwam op minimaal 226.888 euro. Wil je er nu nog eentje, dan kun je je inschrijven in een wachtrij. Levert die inschrijving niets op en wil je toch een Giulia GTA of GTAm? Dan moet je waarschijnlijk rekening houden op een hogere prijs – er zullen ongetwijfeld wat slimme investeerders een exemplaartje voor de verkoop hebben gehaald.

De specificaties van de Alfa Romeo Giulia GTA

Beide modellen gebruiken de 2,9-liter V6 met liefst 540 pk. De vermogenstoename van 30 pk en de gewichtsafname van 100 kilo maken van de Alfa Romeo Giulia GTA en GTAm de snelste Alfa voor op straat ooit. De 0-100-tijd is 3,6 seconden. En ja, hij is sneller dan de fenomenale 8C. Zou jij hem boven de Mustang Shelby GT500 verkiezen?

Advertentie

Reacties

  • Ralph heeft op 4 oktober 2021 geschreven:

    Zo Jammer ik had net 222112 Euro gereserveerd voor mijn nieuwe Alfa…😂😂😂

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie