Na jarenlang een niet al te spraakmakend gamma gevoerd te hebben, kun je nu stellen dat Alfa Romeo terug is in de harten van de autoliefhebbers. In de afgelopen jaren hebben ze de spectaculaire Giulia en de machtige Stelvio aan de wereld geschonken. Bovendien zijn de nieuwe Alfa Romeo 8C en GTV onderweg.

Nu de Giulia en de Stelvio de test hebben doorstaan is Alfa van plan door te pakken met een nieuwe Giulietta. En geen moment te vroeg. De Giulietta is er al sinds 2010 en heeft al vijfhonderd facelifts gehad. Het lange wachten wordt beloond. De nieuwe Alfa Romeo Giulietta komt naar verluidt op het achterwielaangedreven platform van de Giulia te staan.

Achterwielaandrijving is dé manier om je als merk te onderscheiden in het C-segment. Dwars tegen de stroming in – want alle concurrenten neigen de andere kant op. Ja, we kijken naar jou, BMW. Alfa Romeo wil het winnen van de Audi A3 en de A-klasse als het gaat om rijplezier.

Alfa Romeo Giulietta wordt spannender

De Giulietta zal waarschijnlijk eerst uitkomen met drie- en viercilinders. Alfa is verder van plan om ook een vierwielaangedreven versie te maken. De Alfa Romeo Giulietta wordt, als de geruchten waar zijn, in navolging van de Giulia en Stelvio, een geschenk aan de Alfa-enthousiastelingen. Het merk is keert terug naar de roots en komt weer met leuke, spannende auto’s.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie