Het was een van de mooiste nieuwsberichten uit Italië van 2018. De Alfa Romeo 8C en GTV zouden opstaan uit de dood met respectievelijk 700+ en 600+ pk. De GTV zou een soort Giulia Coupé worden met wat extra hybridespul en de 8C zou een bonafide hybride supercar worden. Helaas vallen deze plannen nu in duigen.

Zowel The Detroit Bureau als MotorTrend melden dat de Alfa Romeo GTV en 8C geschrapt zijn. FCA-baas Mike Manley moest wat moeilijke keuzes maken om verlieslijdende merken binnen het concern weer op de rit te krijgen, en het offeren van de GTV en 8C zijn daar onderdeel van. Tot nu toe is er niets officieel bevestigd, maar het nieuws lijkt slecht.

‘Ik ben niet blij met de prestaties van Alfa Romeo’, zei Manley kort na de bekendmaking van de FCA en PSA. ‘Op de korte termijn is het nieuwe portfolio voor het merk significant teruggeschaald met een corresponderende reductie in uitgave.’ De groep zou meer willen investeren in winstgevende modellen voor Alfa, zoals de Tonale, een compacte SUV.

Foto: rendering Rain Prisk

Reacties

  • Harry van der Ploeg heeft op 1 november 2019 geschreven:

    Doodzonde!!!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)