We weten niet of we nu moeten juichen of huilen. Aan de ene kant zijn we inmiddels een beetje moe van alle plug-in hybride compacte concept-SUV’s. Aan de andere kant hebben we nog niet eerder een plug-in hybride compacte concept-SUV gezien die er zo beeldschoon uitziet als deze. In Genève werd zojuist de Alfa Romeo Tonale gepresenteerd. Kijk en bewonder.

Alfa Romeo Tonale: de techniek

Het is voor het eerst dat Alfa Romeo een plug-in hybride toont. Het merk belooft uiteraard het nodige rijplezier en een focus op de bestuurder, maar geeft verder geen technische details vrij; buiten dat er een ‘elektrische motor achterin’ zit. Bij de Alfa Romeo Tonale staat de D op de bekende DNA-knop niet langer voor ‘Dynamic’, maar voor ‘Dual Power’, waarbij zowel de brandstof- als de elektromotor maximaal meedoen. Met de E-mozione-functie kun je de respons op het gaspedaal en het stuur aanscherpen. Ook aan het geluid is gedacht. ‘De zoem van de elektromotor begeleidt de authentieke Alfa Romeo-brul’, aldus het merk.

Design boven alles

Uiteraard geeft Alfa hoog op over het design en de verschillende verwijzingen naar het verleden die daarin zitten. Zoals de telefoonschijfwielen, hier in het formaatje 21 inch, en de Scudetto-grille met aan weerszijden drie lichtpitjes die verwijzen naar de SZ en de Brera. Het vloeiende design van de Alfa Romeo Tonale mondt uit in een puntige achterklep. De contouren van de langwerpige achterruit lopen door in de achtervleugel erbovenop. De licht-units zijn volgens Alfa eerder ‘een lichtgevende handtekening van een artiest’ dan simpelweg een stel achterlichten. Dat weten we zo net nog niet, maar mooi zijn ze wel.

In het interieur zien we een 12,3-inch tellerscherm achter het stuur en een 10,25-inch aanraakscherm centraal op het dashboard. Alfa belooft een ‘naadloze en vloeiende’ interface en noemt twee bijzondere apps: Alfista en Paddock. De eerste is (jawel) een lifestyle experience met nieuws, updates en info over Alfa, en bijvoorbeeld de mogelijkheid om tickets voor een meeting te bestellen. In de tweede kun je extraatjes voor je auto bestellen, of merchandise voor je jengelende kinderen.

Wanneer komt de Alfa Romeo Tonale?

De Alfa Romeo Tonale is voorlopig niets dan een conceptcar. Maar het ligt in de lijn der verwachting dat Alfa na de Stelvio niet lang meer zal wachten met de introductie van een kleinere SUV, hybride of niet.

Advertentie

Reacties

 • Cedric heeft op 5 maart 2019 geschreven:

  Alfa’s en elektriciteit.. Geschiedenis bewijst dat dit nooit goed komt.

  • Amand heeft op 7 maart 2019 geschreven:

   Hallo allen
   Wie maakt er nu nog zelf de motoren in d
   e desbetreffende fabrieken?ook de software??
   Enkel volvo staat op de voorlaatste plaats ivm problemen.vroeger kon hij ook niet stuk.jawel.de aangekochte electronic aan gunstprijsje zorgt hiervoor

   • Amand heeft op 7 maart 2019 geschreven:

    Hallo allen
    Wie maakt er nu nog zelf de motoren in d
    e desbetreffende fabrieken?ook de software??
    Enkel volvo staat op de voorlaatste plaats ivm problemen.vroeger kon hij ook niet stuk.jawel.de aangekochte electronic aan gunstprijsje zorgt hiervoor.mijn 2de alfa en geen problemen behalve luchtmassameter.eerste een 156 waarmede 16 jaar gereden en nu een sportieve en vinnige giulietta.vroeger was het bosch en dergelijke voor elektronica.nu brol uit china

    Reageer
   Reageer
  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie