Performance-label Polestar weekte zich vorig jaar los van Volvo en begon voor zichzelf. Het Zweedse merk zet sportieve modellen neer met een grote focus op elektrisch rijden. Het eerste model krijgt een hybride aandrijflijn en de rest moet het puur op batterijen doen. Dit zijn alle Polestar-modellen voor de aankomende jaren.

Polestar 1 (2018)

Deze is bekend. Volvo – eh, sorry: Polestar – produceert 1.500 exemplaren en je mag een abonnement afsluiten om er eentje te rijden. Volgens Polestar is het een authentieke sportauto, ‘maar verwacht niet dat hij rijdt als een Lotus’, zegt CEO Thomas Ingenlath. Daar heeft moederbedrijf Geely tegenwoordig namelijk Lotus zelf voor. Verwacht acceleratiecijfers die in de buurt komen van de Tesla Model S.

Polestar 2 (2020)

De Polestar 1 zal de enige auto van het merk zijn met een hybride aandrijflijn. De Polestar 2 wordt een volledig elektrische crossover. Het merk zet hem in de markt als concurrent voor de Tesla Model 3. ‘We zeggen niet dat het een Tesla-killer is’, zegt Ingenlath. ‘We zijn hier niet om Tesla te “killen”, we willen een levendige concurrentiestrijd aangaan.’ Hoe hij eruit gaat zien? De Volvo Concept 40.2 in de kleine galerij hierboven geeft een goede impressie.

Polestar 3 (2022)

De Polestar 3 komt ergens in 2022. Het wordt een grote SUV met een prijskaartje dat twee keer zo hoog ligt als dat van de Polestar 2. Groot, snel en luxueus zijn de sleutelwoorden voor de Polestar 3. De prijs ligt rond de 80.000 euro (zonder belastingen), maar dat betaal je er natuurlijk niet voor. Gewoon een abonnementje afsluiten, jij.

Polestar 4, 5 en 6

De benamingsstrategie van Polestar is simpel: de volgende auto krijgt het volgende nummer. De opvolger van de Polestar 1 zou dus zomaar Polestar 5 kunnen heten. Het heeft dus niets met formaat te maken. ‘Namen vinden is een moeizaam proces. Op deze manier besparen we tijd en moeite. Er is geen hiërarchie en we vermijden het denken in categorieën. We zijn niet aan grenzen gebonden’, zegt Ingenlath.

Het eerste model, de Polestar 1, is in maart eindelijk in het echt te zien op de autoshow van Genève. Wist je al dat ie naar Nederland komt?

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Lees meer over volvo
Advertentie