Fernando Alonso start volgend weekend tijdens de Indy 500-race vanaf de vijfde plek. Dat betekent dat hij op de tweede startrij staat. Een geweldige prestatie voor iemand die een maand geleden nog nooit in een IndyCar had gereden.

Het had zelfs nog beter kunnen zijn. Alonso sprak van een motorprobleem waardoor het tempo tegen het einde van de kwalificatie afnam. Die soort problemen moet hij als geen ander kennen. Zonder deze problemen had Alonso waarschijnlijk op de eerste startrij plaats kunnen nemen.

Was Alonso zelf tevreden?

‘Volgens mij was de auto beter dan gisteren’, vertelde hij tegen de verslaggevers. ‘We hadden een probleem met de turbo in de laatste bocht. Het leek alsof de auto afgeremd werd, waardoor ik tijd verloor.’

IndyCar-reglementen zorgen ervoor dat het vermogen van de auto beperkt is als de druk van de turbo boven 1,4 bar komt. Het leek erop dat dit bij de turbo in de McLaren-Honda-Andretti van Alonso het geval was. Dit kostte hem 0,6 km/u op zijn gemiddelde snelheid.

Het resultaat van zijn kwalificatie was een snelheid van 372 km/u tijdens vier ronden. Dit was een nét te kort om de pole position te behalen. De snelste van de dag was namelijk Scott Dixon, die 374 km/u haalde.

Maakt Alonso nu nog kans om de Indy 500 te winnen?

De kwalificatie hoeft niet alles te zeggen tijdens de Indy 500. Alexander Rossi, de winnaar van vorig jaar, had zich 11e gekwalificeerd. De set-up van de auto verandert veel tijdens de kwalificatie en de race. Een goede kwalificatie is dus niet net zo belangrijk als in de Formule 1.

Alonso start bij de Indy 500 op 28 mei. Dit is op dezelfde dag als de GP van Monaco. Jenson Button zal zijn stoeltje tijdens deze race innemen. Wie denk jij dat het beste weekend gaat hebben?

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie