De snelste auto’s ter wereld zijn gelimiteerde modellen. Ze gaan van nul naar uitverkocht in no-time. Autofabrikanten weten dit al geruime tijd en komen menigmaal met eindige uitvoeringen. Ze pakken dan een jubileum of een prestatie bij bij de lurven als excuus om even lekker te cashen. En geef ze eens ongelijk.

Alpina heeft geen reden nodig voor een feestmodel. Ze konden vermoedelijk niet zo snel een verjaardag van een model of persoon bedenken om de Alpina B4 S Bi-Turbo Edition 99 aan vast te hangen. En ach, heb je ooit écht een reden nodig voor een feestje? Het is altijd ergens op de wereld zaterdagavond.

Hoe snel is de Alpina B4 S Bi-Turbo Edition 99?

De aangepakte BMW 4-serie met 3,0-liter zes-in-lijn produceert nu 452 pk (BMW M4 CS: 460 pk). Hij komt in – nee, je raadt het echt niet – een oplage van negenennegentig stuks. De snelste Alpina B4 S Bi-Turbo Edition 99 is die met xDrive. Van 0-100 km/u doet ie in 3,9 seconden en de topsnelheid ligt op 303 km/u.

Opties voor de lak zijn Grigio Medio en Fire Orange. De 20-inch wielen horen ook bij het pakket. Van onder tot boven is de Alpina B4 S Bi-Turbo Edition 99 aangepakt – denk aan een Alpina-onderstel, leer-op-alles-interieur, transmissiesoftware en het kenmerkende Alpina-uiterlijk.

De Alpina B4 S Bi-Turbo Edition 99 met een vast dak en vierwielaandrijving kost in Duitsland 77.142 euro. Zonder xDrive ben je 74.705 euro kwijt. Liever een cabrio met achterwielaandrijving? Dan kost de Alpina je 80.756 euro. De levering begint vanaf het tweede kwartaal van 2019. In Nederland moet je nog wel even de belastingdienst tevreden stellen.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie