Pak aan, de hoogste Alpina die je op dit moment kunt kopen. Al dit gewicht en lengte verhoudt Alpina er niet van om een bloedsnelle SUV neer te zetten. Alpina pakt de 4,4-liter V8 van BMW en zorgt dat er nu 621 pk en 800 Nm uit komt. Dat is ongeveer zoveel als de BMW M8 Competition aan boord heeft. Je mag dit dus min of meer beschouwen als de BMW X7M Competition die nooit gaat komen. Met deze bult vermogen schiet de Alpina XB7 in 4,2 seconden naar de 100 km/u en bereikt hij een top van 290 km/u. De sprint van 0 naar 200 kost slechts 14,9 seconden.

Alpina tweakt bovendien het onderstel om naar eigen zeggen een breed scala rij-modi te bieden, van comfortabel tot circuitwaardig. Boven de 250 km/u zakt de luchtvering met 40 millimeter voor een betere wegligging en minder luchtweerstand. De 23-inch velgen krijgen een stevige knuffel van Pirelli P Zero-banden en uiteraard past de Duitse autobouwer de bumpers aan om de SUV een kenmerkende Alpina-uitstraling te geven. Een roestvrijstalen uitlaat zorgt voor een fijne muzikale ondersteuning.

Is de Alpina XB7 de snelste SUV ter wereld?

Alpina heeft zo nu en dan de goede gewoonte om de snelste versie ter wereld van iets te produceren. Dat is bij de Alpina XB7 niet het geval. De Bentley Bentayga Speed gaat met een topsnelheid van 306 km/u nog iets sneller. De Tesla Model X (3,2 seconden) en Jeep Trackhawk (3,5 seconden) sprinten nog iets sneller naar de 100 km/u. De Alpina XB7 is waarschijnlijk wel de snelste auto ter wereld die hoger is dan 1,8 meter. Bovendien is het de krachtigste Alpina ooit.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear