Vreemd genoeg ontbrak de laatste tijd een SUV in het gamma van Alpina. Maar de BMW-verbouwer werd wakker van de geur van geld en pakt opnieuw de BMW X3 aan. Daarmee is XD3 niet langer alleen een vervelende emoticon met de kin van Peter Griffin (en ja, die lijkt ook ergens anders op).

In de Alpina XD3 ligt zoals in de xDrive30d een dieseldrinkende 3,0-liter zes-in-lijn. Alpina verdubbelt het aantal turbo’s naar vier stuks, zodat het in wezen hetzelfde blok als in de 750d wordt. Het vermogen gaat van van 265 pk naar 388 pk. Het koppel is zelfs 770 Nm.

De topsnelheid is nu 266 km/u. In 4,6 seconden sprint de Alpina XD3 naar de 100 km/u. De benzine-tegenhanger, de X3 M40i, doet het in 4,8 seconden. De Duitse autobouwer paste de programmering aan van de achttrapsautomaat voor betere prestaties.

Het vermogen gaat naar alle 22-inch wielen. Je mag ook kiezen voor 20-inch wielen. De buitenkant is ook typisch Alpina met de hoekige bodykit en de bekende striping. De fabrikant pakt bovendien de ophanging aan en installeert een gelimiteerd slipdifferentieel áchter voor uitstekende bochtprestaties.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)