Alpina is dikke matties met BMW. De twee zijn zo hecht, dat je Alpina niet eens een tuner mag noemen: het is met recht een opzichzelfstaand automerk. Als een Alpina een auto uitbrengt, is het een Alpina. En géén BMW. En omdat de twee zo close zijn, mag Alpina nú al aan de haal met een BMW X7.

Spotters rond de Nürburgring betrapten een gecamoufleerde BMW X7 met een OAL-kenteken. Auto’s uit Ostallgäu, waar Alpina zijn hoofdkantoor heeft, krijgen dit kenteken. Het testobject is de Alpina XD7, gebaseerd op de BMW X7 M50d. En dat is al geen lieverdje.

De standaard BMW X7 M50d gaat al in 5,4 seconden naar de 100 km/u dankzij een zes-in-lijn-diesel met 400 pk en 760 Nm koppel. Volgens diverse bronnen op het internet plakt Alpina daar minimaal 50 pk bij. En Alpina kennende kun je de nadruk op ‘minimaal’ leggen.

Krachtigste diesel-SUV

En omdat Alpina officieel een automerk is, zou het daarmee de krachtigste productie-diesel-SUV van dit moment zijn. Die titel is op dit moment in handen van de Audi SQ7 met 435 pk en 900 Nm. De Alpina XD7 zal zonder twijfel ook de kenmerkende hoekige bodykit krijgen – en dat zou net de subtiele touch kunnen zijn die het uiterlijk van de X7 nodig heeft.

Advertentie

Reacties

  • Chris heeft op 30 oktober 2018 geschreven:

    Nogal vreemd, ze hebben veel krachtige benzinemotoren op basis van de 4.4 ltr V8,die ook veel sneller accelereren.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie