Onze kritiek op de Alpine A110 was tot nu toe erg pietluttig. Het is een geweldige sportauto die door de mangel gehaald dient te worden om echte zwakke plekken te vinden. De twee grote minpunten? Een vrij jammerlijk infotainmentsysteem en een verwarrend aanbod. Deze twee dingen zijn met de facelift van de Alpine A110 netjes opgelost. Voortaan zijn er drie uitvoeringen om uit te kiezen.

De facelift geeft de Alpine A110 S een spoiler en meer vermogen

Het is je vast opgevallen dat het uiterlijk nauwelijks gewijzigd is. Wat ook opvalt, is de spoiler achter op de oranje A110. Hieraan herken je de A110 S, de krachtigste van het aanbod. De aerodynamische toevoegingen bieden maximaal 141 kilo downforce. Hij staat 4 millimeter lager, heeft happige Brembo-remmen en de 1,8-liter viercilinder produceert nu 300 pk, 8 pk meer dan voorheen. De 0-naar-100-tijd is 5,5 seconden dankzij launchcontrol.

De A110 GT en de instapper

Daarnaast is er een Alpine A110 voor langere afstanden. Deze GT (zilver op de foto’s) krijgt ook 300 pk en de grotere Brembo’s, maar heeft een zachter afgesteld onderstel en geen Sabelt-kuipstoelen. Dan is er nog de instapper die gewoon A110 heet. Deze heeft ook de zachte afstelling, maar net als voorheen een bescheiden 252 pk, en kleinere wielen en remmen. Naast een duidelijker aanbod is er een infotainmentsysteem dat zich moet laten bedienen als een smartphone. Nog makkelijker is dat de facelift van de Alpine A110 nu Apple CarPlay en Android Auto biedt.

Advertentie

Reacties

  • Nick heeft op 24 november 2021 geschreven:

    Hier viel ook niet veel aan te verbeteren. Het blijft een schitterend model! De spoiler is wel misplaatst en maakt m net wat minder clean.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie