Nadat Alpine vorig jaar de Fernando Alonso-versie van de A110R verkocht – voor 43.000 euro meer dan een gewone A110R – heeft Alpine nu een nieuwe, speciale sportauto. Deze keer krijgt de A110R een Le Mans-thema. Is dat even toevallig? Precies in de week dat de 24-uursrace zijn honderd jarig jubileum viert. Daarom bouwt Alpine ook honderd stuks van de A110R Le Mans Edition.

Het thema van Le Mans kom je tegen op de splitter waar het logo van de langeafstandrace te zien is. Datzelfde logo vind je terug op het uiteinde van de zijskirt en op de hoofdsteunen. Natuurlijk is de lay-out van de baan ook te zien. Alpine verwerkt de vorm van het Circuit de la Sarthe in de zonneklep. Alle honderd kopers die 140.000 euro overmaken voor de A110R Le Mans krijgen de kans om ook daadwerkelijk op het circuit te rijden.

De eigenaren van de speciale Alpine’s krijgen toegang tot faciliteiten van het endurance-team. Dat team keert volgend jaar terug in de hoogste klasse van de 24 Uur van Le Mans, de Hypercar-klasse. In datzelfde jaar mogen de klanten in de ochtend voor de race een rondje rijden. Wordt een drukke bedoeling als honderd A110’s tegelijkertijd de baan op komen.

Specificaties van de Alpine A110R

Deze A110R is weer net wat anders dan andere A110R’s. Alpine zegt dat er een ‘Road en Track-pakket’ op zit waardoor de auto lager en stijver is voor betere stabiliteit. Er is zelfs een speciale stand genaamd ‘Hunaudières’ waardoor de auto nog stabieler moet zijn op de lange rechte stukken in Le Mans. Overigens krijgt de Alpine A110R Le Mans Edition dezelfde 300 pk sterke 1,8-liter motor. De 0-100-tijd blijft dan ook 3,9 seconden en de topsnelheid is 285 km/u.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie