Ziet er tof uit, nietwaar? Bij een auto als dit hoort ook een futuristische naam als Vortex H2O of #H-Two-Eau. Nee, Alpine kiest een naam die ons doet denken aan een wintersport met teveel warme rode wijn. Volgens Alpine zelf is Alpenglow ‘de perfecte naam’ omdat het slaat op ‘de roodachtige gloed die vlak voor zonsopkomst over de bergen strijkt’.

De gesmolten sneeuw van die bergen vormt het thema van de Alpine Alpenglow: water. Hij staat voor een toekomst waarin zowel straatauto’s als raceauto’s emissievrij zijn. Ook deze Alpenglow zou – als hij ooit in productie zou gaan – op weg net zo goed moeten voelen als op het circuit. Het ontwerp van de auto is afgeleid van een wingsuit, om nog maar eens een link te leggen met het Alpengebied.

Alpine Alpenglow staat voor emissievrij rijplezier

Uit de röntgenfoto’s van de Alpenglow is te zien dat de waterstoftanks zich aan de zijkanten langs de coureur bevinden. De grote baas van Alpine, Laurent Rossi, is blij met de conceptauto: ‘Met waterstoftechnologie versterken wij onze belofte voor een toekomst zonder emissie, maar met echt rijplezier.’ Je kunt de Alpine Alpenglow in het echt bewonderen op de Autosalon van Parijs.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie