Als je toch een paar kinderen extra hebt, dan kun je je veroorloven wat minder voorzichtig te zijn. Aan twee heb je óók wel genoeg, toch? Voor ouders met wat reservekids, heeft Toyota een leuk speeltje. Dit is de GR Supra Jr Roadster, een kinderversie van de GR Supra Funny Car met 11.000 pk. Deze auto moet de jeugd inspireren om te gaan dragracen.

Je kunt de dragracer voor kinderen in Amerika kopen voor omgerekend zo’n 13.000 euro. Dan moet je er nog wel een motor in lepelen en je hebt keuze uit motoren van 5 tot 50 pk. Het valt dus allemaal wel mee. Je kids mogen dan meedoen aan de NHRA Summit Racing Jr. Drag Racing League.

Niet alleen de Supra als dragracer voor kinderen

Momenteel zul je bij de NHRA Summit Racing Jr. Drag Racing League alleen nog maar deze Toyota tegenkomen, maar het merk hoopt dat andere autobedrijven ook met een eigen body komen voor de racer. Deze zou dan op hetzelfde chassis kunnen komen.

‘Onze TRD-ingenieurs hebben nauw samengewerkt met Antron Brown, die Jr. Dragsters inzet, om ervoor te zorgen dat de nieuwe Jr. Roadster klaar is voor een eigen klasse en we hopen dat onze andere OEM-partners [autofabrikanten] in NHRA hun eigen carrosserieën zullen ontwerpen voor de auto’s en dat we ze allemaal zeer binnenkort zien strijden’, zegt Paul Doleshal, groepsmanager voor Toyota Racing in de VS.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie