‘En wie was er dan aan de beurt’, vraagt de Mercedes-AMG One in een zaakje vol circuits. Inmiddels zijn de prominente circuits in Duitsland geholpen en zijn klanten uit het buitenland aan de beurt. Kinderlijk eenvoudig breekt de One ronderecord na ronderecord. Nu is het de beurt aan de baan die bekend staat als de ‘The Temple of Speed’.

Zegt je dat niets; we hebben het over het Autodromo Nazionale Monza. Het record stond op naam van Nissan met een GT-R van de R35-generatie. Daarmee reed coureur Emanuelle Russo een tijd van 1:52,590 minuten. Daar haalt de One een flinke hap uit. Het bijna 5,8 kilometer lange circuit in Monza legt de Mercedes-AMG One af een tijd van 1:43,902 minuten.

Waarschijnlijk is dit het enige feestje van Mercedes dit jaar op Monza. De F1-auto van dit jaar doet het (vooralsnog) niet zo lekker op de lange rechte stukken, en daar zijn er veel van in The Temple of Speed. Vandaar ook de naam.

Andere ronderecords van de Mercedes-AMG One

Eerder waren circuits dichterbij de Duitse thuisbasis aan de beurt. Als eerst koos Mercedes de grote jonge; de Nürburgring Nordschleife. Omdat ze er toch waren, pakte Mercedes ook maar meteen het record voor het bijbehorende GP-circuit. Vervolgens moest de Hockenheimring er ook aan geloven. Tot zover de circuits in Duitsland, want niet veel later ging ook de Red Bull Ring er aan.

Voor beeldmateriaal van de recordrun moeten we nog even wachten. Wat Mercedes met dit record wel bewijst, is dat de AMG One niet alleen maar draait om het halen van enorme downforce. In een rechte lijn is de One ook een monster. Zouden Aston Martin en Red Bull zich al uitgedaagd voelen om de Valkyrie los te laten in Monza?

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie