De vakbond VVMC roept het personeel van de NS op om vrijdag te gaan staken. De bond heeft machinisten in Amsterdam, Rotterdam en Hoofddorp opgeroepen tot 11.00 uur neer te leggen. Wil je nu toch die authentieke NS-ervaring? Pak dan één van deze alternatieven voor de trein.

10. Tesla Model X

Mis jij het gezoem van de elektrische motor? Ruil de Bombardier dan om voor een Tesla Model X.

09. Peugeot 1007

Kun je geen dag zonder schuifdeuren? Doen openzwaaiende portieren het gewoon niet voor je? Pak dan de Peugeot 1007. Het liefst in het geel. Blauwe strepen moet je er zelf bij denken.

08. Ga carpoolen met vijf mensen in een Smart ForTwo

Het grootste voordeel van treinen is het menselijke contact. Letterlijk. Heerlijk, die vreemden die je aura bevuilen. Prop jezelf in een Smart ForTwo met nog vier anderen. Goed voor je weerstand.

07. Renault Twizy

Een belangrijk onderdeel van de authentieke NS-ervaring is het moeten verlaten van je vervoersmiddel ruim voordat je bij de bestemming bent. De actieradius van de Twizy is ongeveer 100 kilometer. Op papier. In werkelijkheid een stuk minder. Is je werk 60 kilometer van je huis? Laad hem dan voor de helft op. Zo ben je gedwongen de laatste kilometers met de voet af te leggen. Net als bij de NS!

06. Mercedes 190D op plantaardige olie

Je kunt dus serieus frituurolie (en andere plantaardige meuk) omzetten in biodiesel. De Mercedes 190D kun je vrij makkelijk ombouwen om daarop te lopen. Prik even een gaatje in de uitlaat bij de middentunnel en inhaleer flink. Zo waan je je direct in de trein naast een mede-zielepiet met een dubieus ontbijtje.

05. Ritje met Max Verstappen

De scholier die om 8 uur ‘s ochtends zijn eerste Red Bull opentrekt in de trein is een essentieel onderdeel van je reis naar de loonverstrekker. Stuur Max even een berichtje, wellicht dat hij je komt ophalen in zijn Aston Martin met een blikje Red Bull in de bekerhouders. Het helpt als je een leuk blond meisje bent.

05. Porsche 911 R

Pak de zeer gelimiteerde Porsche 911 R. Oh, die is al helemaal uitverkocht. Je hebt hem dus gemist. Herkenbaar?

04. Alfa Romeo Stelvio

De Alfa Romeo Stelvio is al twee eeuwen geleden aangekondigd en had er al lang moeten zijn. Je zou dus kunnen zeggen dat hij flink wat vertraging heeft. Klinkt bekend?

03. BMW M4 GTS

Niet naar je werk kunnen door bladeren op de weg of rails? Pak dan de BMW M4 GTS. Stel dat ding zo laag af at je op elk blaadje groter dan 2 centimeter blijft hangen.

02. NSU Prinz

Je bent verslaafd aan adrenaline en leeft graag in constante onzekerheid of je vervoersmiddel vandaag werkt of staakt. De berucht onbetrouwbare NSU Prinz is dan een uitstekend alternatief voor de trein. Wanneer NSU-eigenaren elkaar zien rijden (en dat gebeurt niet vaak), steken ze een aantal vingers in de lucht om te laten zien hoeveel motorblokken ze al versleten hebben.

01. Elke auto

De trein is de meest inferieure vorm van transport. Samen met de bus. Het station is nooit in de buurt, de treinen rijden altijd te laat en de koeien in het veevervoer hebben nog meer ruimte. Ga liever met een afgeragde Dacia in de file staan. Dan heb je tenminste zitplek.
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie