Het verbaast ons eigenlijk dat het zo lang geduurd heeft voordat alle 99 exemplaren van de Aston Martin Vanquish Shooting Brake uitverkocht waren. Of misschien waren ze al heel lang pleite, maar komt de bevestiging nu pas. Zijn broers, de Zagato Speedster, de Zagato Coupé en de Zagato Volante (te koop in Nederland) waren al uitverkocht.

Vorig jaar zag de Aston Martin Vanquish Shooting Brake het levenslicht. Maar wat we vreemd genoeg nog niet zagen, was het interieur. Toch vrij belangrijk bij een Shooting Brake. En nu, onder het motto ‘hij is uitverkocht maar nu kun je ook zien wat je nooit zult krijgen, lekker puh’: de binnenkant.

De Aston Martin Vanquish Shooting Brake staat op het platform van de oude Vanquish. Dat betekent een heerlijke 5,9-liter V12 zonder turbo’s of andere kunstmatige toevoegingen. Zagato past de dempers en veren aan, de hydraulische stuurbekrachtiging en, eh, de koets.

Binnen zien we een hoop leer en koolstofvezel. Het is dan wel een laadruimte, maar we zouden er toch niet snel een boodschappenkrat hardhandig in neerzetten. Misschien enkel wat weekendtassen van zachtste wol van de rechterpoot van linkshandige Alpaca’s uit het Pindosgebergte.

Advertentie

Reacties

  • trixie heeft op 12 december 2018 geschreven:

    In de basis wel aardig. Hij doet mij een beetje denken aan mijn Lotus Elite, maar is dit de Jon Olsson versie, met die gekke dakkoffer?

    Reageer
  • Chris heeft op 4 december 2018 geschreven:

    Nou, het verbaast mij dat die wel uitverkocht is, dit model is toch niet erg geslaagd en is natuurlijk weer peperduur.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie