Amerika bouwt een paar belangrijke auto’s op dit moment. Op het eerste gezicht is dit niet zo’n auto. Hij is niet hybride of elektrisch. Hij is niet heel zuinig. Of vooruitstrevend in zijn styling. Of verfijnd. Hij is zelfs knap ouderwets, met een ladderchassis dat erg lijkt op dat van de Ranger pick-up en aandrijving die bestaat uit een paar turbo-benzinemotoren. Goh. Poeh. Maar. Hij doet wat de beste Amerikaanse auto’s de afgelopen 60 jaar gedaan hebben: hij neemt je mee naar een zorgeloze wereld waarin alles gaat zoals jij dat graag wilt. Hij beweegt op het ritme van Motown. Elke bestemming is een Beach Boys-feestje. En daarom is het onze Amerikaanse auto van het Jaar 2021.

De Amerikaanse auto van het Jaar 2021 is niet per se goed

Hij rijdt niet bijzonder goed, de materialen in het interieur, de schermen en het design – het lijkt allemaal zo van Bever Zwerfsport te komen, bedoeld om eerst en vooral slijtvast en stof- en waterdicht te zijn, en dan pas aantrekkelijk en fijn om aan te raken. Het zal je niet kunnen schelen, omdat je verliefd werd op de voorkant en zojuist de dakpanelen en de deuren hebt verwijderd.
En nu rij je gewoon rustig rond, stereo op 10, de wind waait overal doorheen en je doet wat tieners doen in al die films: beetje rondhangen, lol maken. Zo simpel is het. Er is niets overdreven serieus aan de Bronco. Hij is belangrijk omdat lol belangrijk is. Dat ie er cool uitziet, geweldig is in het terrein en erg, erg betaalbaar is, geeft hooguit het laatste zetje. De Bronco gaat niet over rijden, hij gaat over reizen. En dat is waarom je ooit verliefd werd op auto’s.

Reacties

  • gk 050 heeft op 19 juli 2022 geschreven:

    eindelijk een echte stoere en vooral bijzonder mooie offroad car !!!!! speciaal de tweedeurs versie echt fenominaal !

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)