Ooit jezelf afgevraagd aan welke kant het keukentje zit in een amfibische camper? Bakboord, uiteraard. Het stuur zit bij deze camper grappig genoeg weer niet op stuurboord. Nautische grapjes, altijd een beetje flauw als ze niet op zee zijn. Snap je, vanwege het zout? Je kijkt naar de Terra Wind van het bedrijf CAMI (Cool Amphibious Manufacturers International). Het is een flinke camper die gewoon 130 km/u op land haalt en op de bestemming een plons kan nemen om af te koelen, zodat jij vanaf het achterdek het water in kunt springen. Of gooi een hengel uit.

Niet voor op zee

CAMI ontwikkelde de amfibische camper voor zoet water, dus niet voor de oceaan. Naar Engeland varen, dat gaat je dus helaas niet lukken. Op meren en plassen haalt de Terra Wind een snelheid van ruim 12 km/u. Volgens de instructievideo hoeft de bestuurder niet veel meer te doen dan een goede plek te vinden om de camper te water te laten. Op het moment dat de wielen van de bodem loskomen en de camper drijft, kan de aandrijving voor op het water worden ingeschakeld. De wielen blijven op hun plek zitten. Verder zijn er zaken als GPS en een kompas om te navigeren.

Wat kost de amfibische camper van CAMI?

De prijs is afhankelijk van de gekozen opties. Wil je het keukentje aan stuurboord, dan kan dat ongetwijfeld. Zoals je hem hier ziet, kost de Terra Wind omgerekend 1 miljoen euro. Opties zijn een marmeren vloer en een jacuzzi. Na het samenstellen gaat CAMI aan het rekenen om te zorgen dat de camper blijft drijven met alle extra kilootjes. Het bedrijf biedt nog veel meer amfibische voertuigen aan, zoals een cabriolet, een drijvend golfkarretje en zelfs een volledige toerbus die het water op kan. Als het wielen heeft, laat CAMI het drijven op het water.

De amfibische camper

Advertentie

Reacties

  • Pietro heeft op 30 juli 2021 geschreven:

    Superactueel filmpje van 18 jaar oud?? (zie 7:38)

    Reageer
  • Roeland heeft op 30 juli 2021 geschreven:

    De enige oplossing als je favoriete camping in overstromingsgebied ligt.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie