We weten dat belachelijk grote 6×6-monsters momenteel een flinke rage zijn in de Verenigde Staten. En we weten ook dat Apocalypse Manufacturing in Florida dingen heeft gebouwd als een zeswielige versie van de Ford Bronco. Maar dit, nou, dit is ronduit belachelijk…

Ze noemen het de Apocalypse Juggernaut 6×6 en het bedrijf omschrijft hem als het ‘agressiefste voertuig tot nu toe’. Joseph Ghattas, eigenaar, ingenieur en hoofdontwerper van Apocalypse Manufacturing, legt uit: ‘Deze unieke creatie is in wezen een compilatie van onze grootste bouwwerken.’

Ergens onder alle waanzin bevindt zich een pick-up van het merk Ram. Onder de motorkap ligt een aangepaste 6,2-liter V8 die je eerder in de Dodge Challenger Hellcat vond, maar nu stuurt hij zo’n 850 pk naar alle wielen.

De afmetingen van de Apocalypse Juggernaut 6×6

Zin in nog meer cijfers? De Juggernaut is 2,24 meter hoog, 2,49 meter breed (niet geweldig om langs de gracht in Amsterdam te parkeren, hoewel hij zich er waarschijnlijk gewoon een weg naartoe ploegt) en een enorme 6,91 meter lang. De velgen lijken vrij klein onder het enorme ding, maar ze zijn maar liefst 22 inch groot. De banden zijn 40 inch groot.

Blijkbaar zijn er vijf verschillende rijmodi (Sport, Drag Race, Baja, Rock en Mud) en een instelbare offroad-modus waarin je je favoriete instellingen kunt opslaan. Er zijn ook vergrendelbare differentiëlen, plus stalen voor- en achterbumpers en een krachtig koelsysteem.

Apocalypse zegt dat de Juggernaut meer dan 9.000 kilo kan trekken en dat het interieur ‘een van de grootste cabines ooit geproduceerd’ is. Zelfs mensen langer dan 2 meter moeten hier lekker in kunnen zitten. Hebben? Ze hebben er nu twee op voorraad voor de prijs van 300.000 euro per stuk. Koopje.

Lego Volvo 6×6 Kiepwagen is op afstand bestuurbaar

En iets beter betaalbaar

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie