De langverwachte opvolger van Assetto Corsa? Nee, een soort tussendoortje. Assetto Corsa Competizione is een zwaar opgepoetste versie van het origineel. De makers implementeren de Unreal Engine 4 (zie het als een grafische motor), waardoor het spel er oogstrelend uitziet.

Assetto Corsa Competizione is het officiële spel van de Blancpain GT Series en zit dus vol GT-racers van Lamborghini, McLaren, Ferrari en Bentley. De grootste focus legt het spel op eSports, dus online competitie. Geen Forza Motorsport-praktijken dus.

Het spel introduceert matchmaking, zodat je in servers komt met mensen die een gelijke affiniteit hebben met botsen. Zowel online als offline kun je deelnemen in de 24 uur van Spa en andere bestaande races uit de Blancpain GT Series.

De Italiaanse spelmaker (vandaar de naam van ‘t spel) belooft fotorealistische weersomstandigheden en spectaculaire nachtraces. Ook moet het realisme van Assetto Corsa Competizione nog hoger liggen. De circuits zijn ingescand met lasertechniek. Realistischer kan dus niet.

Deze zomer verschijnt het spel op Steam. Of er ook console-versies komen is nog niet bekend. Bij Assetto Corsa duurde dit ook een paar jaar. Als we de screenshots en de video mogen geloven, wordt het een zeer smakelijke sim.

Video: Assetto Corsa Competizione

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie