Als je de onbedwingbare drang hebt om een auto te modificeren, denk je niet direct aan een Aston Martin DB11. Maar Startech (onderdeel van Brabus) is geen onbekende van AMG-motoren. Daarom durfden ze het aan om met de ECU van de V8 in de DB11 te rommelen.

Wat is er allemaal veranderd aan de Aston Martin DB11 van Startech?

De Aston Martin DB11 van Startech produceert meer turbodruk, waardoor het vermogen stijgt naar 610 pk en 800 Nm, een toename van 100 pk. De AM sprint nu in 3,8 seconden naar 100 km/u. Fijn als je vaak 0,2 seconden te laat bent, want de onaangepaste versie doet hier 4 seconden over.

Plus, de topsnelheid ligt een stukje hoger. Voorheen haalde de Aston net-aan 300 km/u, en nu haalt ie fluitend 310 km/u. Er zijn ook een paar kleine aanpassingen aan de buitenkant. Een nieuwe Startech-voorspoiler, nieuwe zijskirts, een op de F1 geïnspireerd remlicht, 21-inch wielen en koperkleurige accenten. Afgekeken van Cupra?

Advertentie

Reacties

 • Vraagteken heeft op 7 maart 2018 geschreven:

  is het geen V12?

  • Mattijn Nederend heeft op 7 maart 2018 geschreven:

   Dit is de V8-versie. De V12 bestaat ook

   Reageer
  Reageer
 • Chris heeft op 6 maart 2018 geschreven:

  Wat heeft startech die auto verpest! Die stoelbekleding is niet om aan te zien, vreselijk lelijk en ordinair en die anders gekleurde boog boven de ramen staat helemaal niet goed.

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie