De motoren van de Aston Martin Red Bull Racing zijn dan wel officieel geen TAG Heuer meer, de twee merken werken nog graag samen. Aston Martin en TAG Heuer vieren dit jaar hun samenwerking met een speciale editie van de DBS Superleggera. Het resultaat daarvan is de Aston Martin DBS Superleggera TAG Heuer Edition. Een smakelijk apparaat.

Wat is er anders aan deze TAG Heuer Edition?

Zowel de Aston Martin DBS Superleggera TAG Heuer Edition en het horloge, de DBS Edition Carrera Heuer 02, zullen in een gelimiteerde oplage van 50 stuks worden geproduceerd. Hoeveel zoiets mag kosten? Verwacht geen actieprijs.

De normale Aston Martin DBS Superleggera kost omgerekend 260.000 euro (exclusief belastingen). De prijs van de Aston Martin DBS Superleggera TAG Heuer Edition zal omgerekend 345.000 euro bedragen (eveneens exclusief belastingen). Dat is dus ruim 85.000 euro meer dan het normale model.

Wat krijg je ervoor terug?

Nou, ten eerste een extra speciale DBS Superleggera, dus laten we daar maar mee beginnen. De Aston Martin DBS Superleggera TAG Heuer Edition is uitgerust met de bekende 5,2-liter twin-turbo V12-motor. Hij is alleen beschikbaar in de kleur Monaco-zwart. Het dak (van koolstofvezel), de spiegels, luchtinlaten, lamellen, splitter en spoiler zijn in het matzwart gespoten. Ook de 21-inch wielen zijn in dat stemmige kleurtje uitgevoerd.

Verder zijn er veel rode details verwerkt in de Superleggera, zoals de remklauwen. Het interieur is afgewerkt met zwarte leren bekleding en alcantara. De stiksels zijn rood en de TAG Heuer-logo’s herinneren je eraan dat je in een speciale uitvoering zit.

Dan is er nog het TAG Heuer-horloge dat je erbij krijgt, de DBS Edition Carrera 02, dat perfect past bij de Superleggera. De kast is hexagonaal gesneden en lijkt op de grille van de Aston. Het bandje is gemaakt van zwart kalfsleer en is verder afgewerkt met rode details.

Heb jij alles bij elkaar een dikke vier ton over voor de Aston Martin DBS Superleggera TAG Heuer Edition en een bijpassend klokje?

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie