Aston Martin DBX by Q. Dat klinkt al vet. Wat zal majoor Geoffrey Boothroyd dit keer voor ons in petto hebben? Bepantserde lak die kogels terugkaatst naar hun afzender? Een biologisch afbreekbaar oliespoor? Een ruggenkrabber die automatisch detecteert waar je jeuk hebt? Raketten die zich automatisch afvuren op mensen die volledige concerten in hun Instagram-story zetten? Nee, niets van dat alles. De Aston Martin DBX by Q heeft niets te maken met James Bond.

De naam van de speciale afdeling, Q by Aston Martin, zal geen complete toeval zijn. En waarschijnlijk vindt Aston Martin het niet erg dat je dacht aan James Bond bij het zien van de naam. Je moet het zien als Astons versie van de MSO- of SVO-afdelingen van andere Britse merken. In het geval van de DBX pompen ze de SUV vol met koolstofvezel en andere mooie materialen. De middenconsole, deurpanelen en de vloer van de kofferbak krijgen koolstofvezel dat uit 280 lagen bestaat. Andere delen zijn bekleed met gefreesd aluminium. Onderdeel van de Aston Martin DBX by Q zijn de zwarte 22-inch velgen.

De kleur op de fotos is Satin Xenon Grey en aan de buitenkant monteert Aston nog een stel koolstofvezel delen. Aan de motor is niets veranderd: de 4,0-liter biturbo-V8 van AMG produceert nog steeds 550 pk en 700 Nm. Daarmee sprint de Aston Martin DBX (2.245 kilo) in 4,5 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid is 291 km/u. De remmen zijn van staal, niet van koolstof-keramiek. De negentrapsautomaat en de vierwielaandrijving sturen al het vermogen naar de achterkant als dat gewenst is.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)