Dit is de nieuwe Aston Martin DBX. Dat kunnen we met zekerheid zeggen; niet alleen omdat het met koeienletters op de voorruit staat, maar ook omdat Aston de naam DBX voor zijn eerste SUV officieel heeft bevestigd. Het wordt dus geen verbastering van Vulcan, Vantage of Valkyrie. De Aston Martin DBX die we hier zien staat in sterk contrast met de coupé-SUV met twee deuren die Aston Martin onthulde in 2016.

Het prototype ploetert op de foto’s door de Sweet Lamb-rallyproef in Wales. Achter het stuur spot je Matt Becker, Chief Engineer bij Aston Martin en voorheen wegliggingsmagiër bij Lotus. De Aston Martin DBX zit nog in een vroeg ontwikkelingsstadium. Dit is de eerste keer dat ie naar buiten mag voor real world testing.

Wereldwijd

Het testwerk zet zich voort over de gehele wereld. ‘De Aston Martin DBX zal aan een slopend testregiem onderworpen worden. De erbarmelijkste omstandigheden moet de SUV overwinnen, zoals temperaturen ver onder nul in het Noordpoolgebied en de bloedhitte in het Midden-Oosten. Maar ook de Nürburgring en de Autobahn’, zegt Aston Martin.

De Aston Martin DBX moet zowel een comfortabele cruiser zijn als een terreinoverwinnaar. Misschien een leuke auto voor James Bond als hij zijn ‘Licence to Kill’ inwisselt voor een ‘Licence to Chill’ en met een caravan op vakantie wil. Voorlopig zal hij er echter nog niet in rijden. Het duurt minimaal nog een jaar voordat de DBX onthuld wordt.

Porsche Cayenne-itus

De Aston Martin DBX lijkt iets te lijden aan Cayenne-itus, waar de eerste generatie van Porsches SUV ook last van had. De symptomen zijn het smoelwerk van een sportauto op een SUV, waardoor het geheel er wat vreemd uitziet.

Maar ach, een veel grotere aanslag op het netvlies dan de Bentley Bentayga of de Lamborghini Urus lijkt het niet te zijn. En die verkopen beiden heel aardig. En we gunnen Aston Martin inmiddels ook wel weer een verkooptoppertje.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie