Aston Martin heeft aangekondigd dat hun eerste SUV ooit, de Aston Martin DBX, een 4,0-liter turbo V8 gaat krijgen. Niet een heel grote verrassing, aangezien het dezelfde motor is die in de DB11 en de Vantage ligt. De Engelse autobouwer haalt de achtcilinders bij Mercedes-AMG. In de DBX levert de motor meer vermogen dan in de andere sportwagens van Aston Martin. Daarin is ie goed voor net iets meer dan 500 pk.

De V8 van de Aston Martin DBX levert daarentegen 550 pk en 700 Nm. Aston belooft dat de remmen krachtiger zijn dan die van de DBS Superleggera en dat de bochtsnelheden te vergelijken zijn met die van de Vantage. Aston Martin testte de DBX op Silverstone en Dat Ene Befaamde Duitse Circuit. De DBX zou ‘regelmatig’ tijden onder de 8 minuten noteren.

Aston Martin heeft de 0-100-tijd en de topsnelheid nog niet bekendgemaakt, maar we hebben te horen gekregen dat de 290 km/u al eens gepasseerd is. Bedenk even dat de DB11 met dezelfde V8 en een gewicht van 1.760 kilo, van 0 naar 100 schiet in 4,0 seconden.

De Aston Martin DBX is ‘gebruiksvriendelijk en verfijnd’

Volgens  het hoofd van engineering van Aston Martin, Matt Becker, biedt de Aston Martin DBX ‘gebruiksgemak en verfijning voor elke dag, zoals dat verwacht wordt door SUV-eigenaren.’ Hij voegt toe: ‘Daarentegen hebben wij ons toegespitst om dat te koppelen met de aansprekende rijdynamiek die Aston Martins eigen is. Tot nu toe zijn de indicaties van de algemene performance van de auto erg veelbelovend.’ En ja, het zou ook raar zijn als ie iets anders beweerde.

De productieversie van de Aston Martin DBX wordt in december onthuld. Blij om nog een super SUV in het leven geroepen te zien worden, of heb je jouw familie-auto’s liever in de vorm van een Volvo XC90 of iets dergelijks?

Advertentie

Reacties

  • 1scheveninger heeft op 26 september 2019 geschreven:

    Daar gaan we weer: mooi is anders!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie