De Duitse Nürburgring staat de komende tijd voor nogal wat veranderingen. Een stel verlichte geesten is op het idee gekomen om het circuit om te toveren tot een themapark, wat het nu feitelijk ook al is. Maar dit is niet het enige. Aston Martin laat weten dat het binnenkort een nieuw testcentrum opent, dat langs de Nordschleife ligt.

Daarmee gaat Aston Martin de Britse collega’s van Jaguar achterna, want Jaguar rijdt al een kleine twee jaar dagelijks rondjes op de Ring.

Maar we hadden het over Aston Martin. Op dit moment wordt er hard gewerkt om het testcentrum volgend jaar mei te kunnen openen. Het is niet zo dat de Vantage en de DB9 vreemde vogels zijn op het circuit, want Aston Martin heeft de afgelopen jaren al vaker gebruikgemaakt van de Nürburgring, onder meer om remmen en koelsystemen te testen.

Het lijkt er op dat we de komende jaren meer race-georiëenteerde modellen van Aston Martin tegemoet kunnen zien. En waarschijnlijk zal ook de nieuwe Rapide eerst de nodige rondjes op het circuit moeten maken alvorens hij wordt vrijgelaten.

Advertentie

Reacties

Meer van TopGear

Advertentie