Het duurde kort tot de sluiting. De productieplannen van de elektrische Aston Martin Rapide E zijn geschrapt. De beeldschone Tesla-concurrent schopte het in april vorig jaar tot het productiestadium, maar na nog geen negen maanden besluit Aston Martin de auto tóch niet te produceren. Dat meldt een bron aan het Engelse Autocar. Op dit moment biedt het merk alleen V8- en V12-motoren aan. De aankomende Vanquish AMR Pro is het enige model van het merk met elektrificatie.

Aston Martin – dat financieel niet heel lekker gaat – zou 155 exemplaren gaan bouwen, maar zet de vierdeurs EV nu weg als onderzoeksproject. De reden is niet helemaal duidelijk, maar we gokken dat het aantal bestellingen tegenviel. Hoeveel orders het merk al genoteerd had, is niet bekend. De prijs van de auto was ook niet publiek gemaakt. Het garandeert in ieder geval dat James Bond niet in een Rapide E zal rijden.

Alle ogen zijn nu gericht op de Aston Martin DBX. De SUV van het Engelse merk moet de rode cijfers weer zwart schilderen. Bij zowel Lamborghini als Rolls-Royce deed een SUV wonderen voor de verkoopaantallen, dus wie weet. De koers zakte deze week van 20 naar 4,7 euro per aandeel. Het merk ging al zeven keer eerder failliet in de eerste honderd jaar van hun bestaan. ‘De tweede eeuw draait om niet nog een keer failliet gaan’, zei Andy Palmer een aantal jaren geleden.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie